Έτοιμη για τους νέους Ryzen 7000 η ASRock X670E Taichi

Η κυκλοφορία των νέων επεξεργαστών της AMD για το socket AM5 πλησιάζει και η ASRock φαίνεται έτοιμη να τους υποδεχτεί με την X670E Taichi.

Η νέα πλατφόρμα που ανακοινώθηκε στην περασμένη Computex μας άφησε θετικές εντυπώσεις, αφού η AMD κάνει ενδιαφέρουσες προσθήκες στην οικογένεια των Ryzen.

Εκτός από την ύπαρξη των DDR5, την οποία πρόλαβε να ενσωματώσει η Intel στην δική της πλατφόρμα, οι Ryzen 7000 θα ενσωματώνουν και PCIe Gen 5 για ταχύτατους SSDs που θα κυκλοφορήσουν και αυτοί στο μέλλον. Υποστήριξη για αυτόν τον δίαυλο θα βρούμε στις high end X670 και X670E της AMD, τα δύο πλουσιότερα chipsets.

Η ASRock, κατασκευάστρια μητρικών και πρόσφατα καρτών γραφικών, έχει έτοιμη μια πρόταση για την high end κατηγορία που ακούει στο όνομα X670E Taichi, και μαθαίνουμε τις πρώτες πληροφορίες.

Τα specs της φυσικά συνάδουν με τα όσα περιμένουμε από το νέο socket AM5 και τους Ryzen 7000 – ή όπως θα ονομάζονται – και περιλαμβάνει υποδοχές για μνήμες DDR5, δύο PCIe 5.0, μια x16 και μια x8 καθώς και μια M.2 PCIe Gen5 x4 για την εγκατάσταση γρήγορων M.2 SSDs που θα δούμε με την κυκλοφορία της πλατφόρμας.

Η συγκεκριμένη όντας μοντέλο της ASRock, που ως γνωστόν σαν εταιρία δίνει συχνά το κάτι παραπάνω, έχουμε και 2 Thunderbolt 4 υποδοχές (USB C πρακτικά) υποστηρίζοντας ό,τι αυτό συνεπάγεται, δηλαδή μεταφορά εικόνας, ήχου και δεδομένων USB.

Εμφανισιακά το νέο AM5 socket, όπως πιθανόν θα γνωρίζετε, υιοθετεί το Land Grid Array, γνωστό και ως LGA από τις πλατφόρμες της Intel, με συνολικά 1718 pins.

Κατασκευαστικά, οι μητρικές αυτές που φέρουν το Extreme X670 chipset (X670E), δείχνουν ακριβές και μένει να δούμε πόσο θα κοστολογούνται στην αγορά, μόλις δούμε και επίσημα τους Ryzen 7000 στην αγορά.

Buy Me a Coffee at ko-fi.com

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα