Η Intel Arc 750 GPU περνάει την RTX 3060 σε κάποια games, με ένα catch!

Η Intel ανακοίνωσε και επίσημα τη νέα της limited edition κάρτα γραφικών A750, η οποία ήδη παρουσίασε ανταγωνιστικούς αριθμούς στα εργαστήρια της Intel!

Η συγκεκριμένη δε θα είναι η μοναδική κάρτα της σειράς που ετοιμάζει η Intel για την είσοδό της στην αγορά των desktop καρτών γραφικών, αλλά έπονται και άλλες ενδιαφέρουσες προτάσεις αργότερα, όπως οι φημολογούμενες A770 και A780 που προορίζονται για ακόμα πιο ισχυρά setups.

Παρότι από τις συγκεκριμένες περιμένουμε ακόμα πιο υψηλές επιδόσεις, η μειωμένη παραγωγή τους καθυστερεί τα σχέδια της Intel για ταχύτερη διαθεσιμότητα σε περισσότερες περιοχές του κόσμου. Οι Arc έχουν ξεκινήσει και πωλούνται τόσο στο εσωτερικό laptops, όσο και σαν ξεχωριστά προϊόντα, αλλά σε λίγες περιοχές του κόσμου όπως για παράδειγμα η Κίνα.

Στα “διαλεγμένα” παιχνίδια που δοκιμάστηκε η A750 της Intel συμπεριλαμβάνονται τα F1 2021, Cyberpunk 2077, Control, Borderlands 3, Fortnite, όπου και στα πέντε, φαίνεται ότι προσπερνάει με άνεση την RTX 3060 της NVIDIA, από 6% έως και 17% σε κάποιες περιπτώσεις.

Η Arc 750 βασίζεται στον πυρήνα με την ονομασία ACM-G10-GPU και κατασκευάζεται στα 6nm της TSMC, ενώ οι πρώτες εικόνες δείχνουν μια κάρτα που απαιτεί ένα 6-pin και ένα 8-pin PCIe για την τροφοδοσία της. Επιπλέον, φέρει 24 πυρήνες Xe με 3072 shaders συνολικά και τέλος τα specs ολοκληρώνουν τα 12GB GDDR6 με εύρος διαύλου τα 192-bit.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα