Η Raijintek έχει έτοιμη τη νέα Morpheus: Με υποστήριξη και για 3090 Ti/6900XT

Τα μεγάλα chips των νέων GPUs χρειάζονται αρκετή ψύξη. Η Raijintek, γνωρίζοντας ότι υπάρχουν δεκάδες enthusiasts εκεί έξω, λανσάρει τη νεότερη έκδοση της ψύκτρας Morpheus, με υποστήριξη όλων των σύγχρονων καρτών γραφικών όπως της Radeon RX 6900XT αλλά και της RTX 3090 Ti.

Αν και στο επίσημο υλικό δε γίνεται λόγος για τις ακόμα πιο καινούργιες RTX 4080 και RTX 4090, η υποστήριξη περιλαμβάνει ήδη αρκετά μοντέλα όπως η RX 6700 XT, RX 6800 XT, RX 6900ΧΤ, RTX 3080, RTX 3090 και η RTX 3090 Ti. Η πρώτη έκδοση της Morpheus μετρά ήδη σχεδόν οκτώ χρόνια και η συγκεκριμένη έκδοση είναι μια πιο μοντέρνα εκδοχή της, για τις νεότερες GPUs της αγοράς.

Η Morpheus έρχεται με μαύρη επίστρωση και δώδεκα επινικελωμένα heatpipes και με τη μεγάλη βάση φροντίζουν για την σωστή ψύξη του πυρήνα καλύπτοντας συνολικό TDP έως και 360W.

Η custom ψύκτρα αφήνει τους χρήστες να χρησιμοποιήσουν το εργοστασιακό backplate της κάρτας τους χωρίς να χαλάσουν δηλαδή την αισθητική στο εσωτερικό του PC, ενώ υπάρχει η δυνατότητα εγκατάστασης δύο ανεμιστήρων 120mm, είτε κάποιων με RGB που κυκλοφορεί η εταιρία, χωρίς να αναφέρεται όμως εάν δίνεται έστω κάποιο ζεύγος ανεμιστήρων μαζί με την ψύκτρα.

Από τις φωτογραφίες και μόνο, βλέπουμε ότι το συνολικό πάχος μπορεί να φτάσει ή και να ξεπεράσει αυτό μιας RTX 4090, γι’ αυτό και προτείνεται η χρήση και με ανεμιστήρες λεπτού προφίλ, που και πάλι κάνουν την κάρτα έναν ογκόλιθο τεσσάρων PCI slots. Ακόμα δε γνωρίζουμε την προτεινόμενη τιμή της, όμως δεν αναμένεται πολύ ακριβότερα από την υπάρχουσα έκδοση των 80 περίπου Ευρώ.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα