Τα πρώτα benchmarks των AMD Radeon RX 7900 XT και 7900 XTX

Η μικρότερη εκ των δύο επερχόμενων RDNA 3 καρτών γραφικών της AMD έκανε την εμφάνισή της δείχνοντας τις επιδόσεις της, από τη σκοπιά της AMD.

Αν και οι δύο τους θα κυκλοφορήσουν στις 13 Δεκεμβρίου, έχουμε ήδη μια πρώτη εκτίμηση για τις επιδόσεις σε έξι σημαντικά παιχνίδια. Θα πρέπει βέβαια να πούμε ότι οι επιδόσεις που εμφανίζονται προέρχονται από την ίδια την AMD, γι’ αυτό και κρατάμε αισθητές αποστάσεις έως ότου τη δούμε από κοντά.

Όπως φαίνεται οι RDNA 3 GPUs υπόσχονται έως 67% υψηλότερες επιδόσεις σε επιλεγμένα παιχνίδια όπως το Cyberpunk 2077 από την RX 6950 XT, την προηγούμενης γενιάς high end υλοποίηση της εταιρίας. Η RX 7900 XT αναμένεται να χτυπήσει την μικρότερη GPU από την Nvidia, η οποία σύμφωνα με την ‘πράσινη’ θα ονομάζεται RTX 4070 Ti, αφήνοντας έτσι την 7900 XTX να χτυπήσει την RTX 4080, όπως αναφέραμε και σε παλιότερο άρθρο.

Στις υπόλοιπες μετρήσεις, βλέπουμε δεδομένα από το Dying Light 2 αλλά και το καινούργιο Call of Duty Modern Warfare 2 όπως και το Watch Dogs Legion της Ubisoft. Και τα τρία έρχονται με ray tracing αλλά και υποστήριξη του FSR (FidelityFX Super Resolution), και η εταιρία παρουσιάζει και τις δύο τιμές για να πάρουμε μια γεύση. Όπως φαίνεται τα κέρδη από το FSR είναι ποσοστιαία ίδια με την προηγούμενη γενιά, όμως οι ωμές επιδόσεις (rasterization) είναι σημαντικά καλύτερες.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα