Το Nvidia Broadcast μπορεί πλέον να κάνει deepfake τα μάτια

Η τεχνολογία της Nvidia θα διασφαλίσει ότι δεν θα χάσετε ποτέ την οπτική επαφή με την κάμερα.

Η τελευταία έκδοση του Nvidia Broadcast είναι τώρα διαθέσιμη και προσθέτει ένα νέο εφέ που ευθυγραμμίζει το βλέμμα με την κάμερα, με έναν σχετικά τρομακτικό τρόπο.

Οι δημιουργοί περιεχομένου θα μπορούν πλέον να διαβάζουν τα σενάρια ενώ η τεχνολογία της Nvidia θα εξασφαλίζει ότι κοιτάζουν πάντοτε την κάμερα. Το εφέ Eye Contact έχει υλοποιηθεί στη στοίβα λογισμικού Broadcast, μια ειδική εργαλειοθήκη για τους ανθρώπους που καταγράφουν τα βίντεό τους.

Η τεχνολογία αυτή δεν θα ελέγχει μόνο πού κοιτάζει ο ομιλητής, αλλά θα αντιγράφει και το χρώμα των ματιών και θα φροντίζει να ανοιγοκλείνει τα μάτια του. Θα το κάνει αυτό αυτόματα κατά την εγγραφή και θα το κάνει αρκετά ομαλά ώστε να μη γίνει αντιληπτό από τους θεατές.

Το Eye Contact βρει τη χρήση του μεταξύ των ομιλητών και των δημιουργών περιεχομένου που καταγράφουν τον εαυτό τους ενώ διαβάζουν ένα κείμενο. Μια συνέντευξη για δουλειά με σημειώσεις κολλημένες στον τοίχο ή online διδασκαλία μαθητών ενώ παίζουν games σε μια άλλη οθόνη είναι κάποια από τα πράγματα που θα μπορεί κανείς να δοκιμάσει με το software.

Η τεχνολογία παρουσιάστηκε από τον Gerardo Delgado (Product Line manager στο Nvidia Studio), αλλά υπάρχει ακόμα καλύτερο demo από τον συντάκτη του The Verge Mitchel Clark με πολύ περισσότερη κίνηση:

Η εν λόγω τεχνική είναι μόνο μια γεύση από το τι πρόκειται να ακολουθήσει στον αναδυόμενο τομέα των deepfake βίντεο. Οι ερευνητές και πολλοί προγραμματιστές έχουν ήδη βρει έναν τρόπο να αλλάζουν εντελώς την εμφάνιση και τη φωνή τους, προσποιούμενοι συχνά διασημότητες. Σε μια τέτοια περίπτωση απαιτείται η εκπαίδευση των μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης ώστε να αντιλαμβάνονται το τροποποιημένο βίντεο. Εδώ η Nvidia έχει εκπαιδεύσει το μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης της ώστε να μιμείται “εκατομμύρια χρώματα ματιών και συνδυασμούς φωτισμού”.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα