Κάπως έτσι θα έμοιαζε η Nvidia RTX 4090 Ti (Titan) εάν κυκλοφορούσε

Οι φήμες λένε ότι η Nvidia δούλευε εδώ και καιρό πάνω σε μια κάρτα γραφικών βασισμένη στην αρχιτεκτονική Ada, η οποία όμως θα ήταν πολύ ισχυρότερη από την ήδη τρομερή RTX 4090.

Αυτή η κάρτα γραφικών θα χρησιμοποιούσε τον πλήρη πυρήνα AD102 της εταιρίας και θα απελευθέρωνε τις πλήρεις δυνατότητες της αρχιτεκτονικής Ada – και μαζί της θα έφερνε ένα γιγαντιαίο cooler όπως και γιγαντιαίες απαιτήσεις σε τροφοδοσία.

Οι αναφορές έκαναν λόγο για μια GPU ισχύος 600W, με τεράστια ψύκτρα τεσσάρων PCI slot που ξεπερνάει ακόμα και την ήδη μεγάλη RTX 4090 Founders Edition της εταιρίας σε μέγεθος.

Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους. Όσον αφορά τις επιδόσεις, αφήνεται να εννοηθεί ότι η συγκεκριμένη θα είχε πολλά κοινά με την RTX 6000 της Ada γενιάς, που σημαίνει 18,176 CUDA cores, 568 Tensor cores, 142 RT cores, 48GB GDDR6 μνήμη με ECC και memory bandwidth που αγγίζει τα 960 GB/s. Για να αισθανθούμε ευκολότερα τη διαφορά, η κορυφαία RTX 4090 ενσωματώνει 16384 CUDA cores και 24GB μνήμης με αντίστοιχο bandwidth.

Από φωτογραφίες που διέρρευσαν και παλιότερα σε κινέζικα forums, αντιλαμβανόμαστε ότι η GPU θα φέρει δύο 16-pin PCIe connectors 12VHPWR για την ασφαλέστερη τροφοδοσία της από κάποιο σύγχρονο τροφοδοτικό.

Αν και ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές οι προθέσεις της Nvidia σχετικά με το συγκεκριμένο μοντέλο, είναι πιθανό η Nvidia να προκαλέσει τα πλήθη ανακοινώνοντάς την κάποια στιγμή μέσα στο έτος, επισφραγίζοντας έτσι την κυριαρχία της στον τομέα των καρτών γραφικών.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα