AORUS Radeon RX 7900 XTX Elite 24G Review: Η AMD στην αντεπίθεση

Gaming Performance

Ξεκινώντας να αναφέρουμε ότι πέρα από τις αναμενόμενες αναλύσεις QHD και UHD, μετρήσαμε και το Full HD μιας και η ισχύς των καρτών μπορεί να μας δείξει πιο εύκολα εάν σε κάποιον τίτλο, ο επεξεργαστής (ή η μηχανή γραφικών) οριοθετεί τις επιδόσεις τους.

Και, spoiler, βρήκαμε σίγουρα μερικούς που επιβεβαιώνουν ότι οι συγκεκριμένες κάρτες θα περάσουν καλύτερα τη ζωή τους ζωγραφίζοντας games σε αναλύσεις από QHD και πάνω.

1080p – Full HD

Σε αυτή την ανάλυση βλέπουμε πολλές φορές την 7900 XTX σε σημείο κορεσμού, και την RTX 4080 να την ξεπερνάει σε επιδόσεις, αλλά όχι πάντοτε.

1440p – QHD

Με τις επιδόσεις να ανοίγουν και τα αποτελέσματα να είναι πιο ‘σωστά’, το QHD αποδεικνύεται μια καλή ανάλυση για όλα τα παιχνίδια, ενώ και όσοι ασχολούνται με competitive gaming θα δουν ότι τα 1440p είναι ό,τι πρέπει. Τίτλοι όπως το Cyberpunk 2077 και το Assassin’s Creed Valhalla, έχουν εμφανές προβάδισμα υπέρ της RTX 4080 που δοκιμάσαμε μαζί στο εν λόγω review.

2160p – UHD 4K

Η κατάσταση στην 4K ανάλυση αντικατοπτρίζει καλύτερα το σκηνικό, το οποίο σύμφωνα με τα παιχνίδια μας είναι ενδιαφέρον. Πέρα από το Cyberpunk 2077 και το Assassin’s Creed Valhalla που εξακολουθούν να είναι υπέρ της AMD Radeon RX 7900 XTX, οι υπόλοιποι τίτλοι γέρνουν προς το μέρος της Nvidia, άλλοτε περισσότερο και άλλοτε λιγότερο. 

Αποτελέσματα

Χαρακτηριστικά
75 %
Επιδόσεις
85 %
Θερμοκρασίες, θόρυβος
80 %
Κατανάλωση
70 %
Software, drivers
75 %
Τιμή
60 %
Buy Me a Coffee at ko-fi.com

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Η πρόταση της AORUS - και της Gigabyte κατ’ επέκταση - είναι αρκετά καλή σε όλες τις αναλύσεις. Οι επιδόσεις είναι στα ίδια επίπεδα με την RTX 4080 και αυτό είναι ανάμεσα στα θετικά της. Το ογκώδες σύστημα ψύξης από την άλλη δε δημιουργεί πρόβλημα και μπαίνει εύκολα ακόμα και στο bequiet! Pure Base 500 DX των δοκιμών μας, ενώ θα χρειαστεί τρεις 8-pin PCIe συνδέσεις και ένα ισχυρό τροφοδοτικό 750W και άνω, μιας και σε φορτίο, η GPU έδειξε μέχρι και 403W στις μετρήσεις.AORUS Radeon RX 7900 XTX Elite 24G Review: Η AMD στην αντεπίθεση