AORUS Radeon RX 7900 XTX Elite 24G Review: Η AMD στην αντεπίθεση

Επίλογος

Στο παρόν review, δεν είχαμε την 7900 XT για να συγκρίνουμε τις επιδόσεις των δύο καρτών, όμως είχαμε μετρήσει για λίγες ώρες την RTX 4080 για να βγάλουμε ακριβή συμπεράσματα.

Τι είναι επί της ουσίας η Radeon RX 7900 XTX; Είναι σίγουρα μια ανταγωνιστική κάρτα, η οποία σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνάει την RTX 4080, όμως σε γενικές γραμμές είναι πρακτικά ίδια σε επιδόσεις. Οι διαφορές προκύπτουν είτε από κάποια προβληματική ρύθμιση, όπως για παράδειγμα το TAA στο Forza Horizon 5, είτε από προβλήματα στους drivers, τη γνωστή Αχίλλειο πτέρνα της AMD στις κάρτες γραφικών.

Η πρόταση της AORUS – και της Gigabyte κατ’ επέκταση – είναι αρκετά καλή, με ένα ιδιαίτερο και ογκώδες σύστημα ψύξης που δεν μένει πιστή σε αυτά που ανέφερε η AMD στο λανσάρισμα της GPU – ότι η σειρά RX 7900 θα είναι “συμβατή με πολλά cases”, κουνώντας το δάχτυλο στην Nvidia, η οποία δημιούργησε σύγχυση, ιδίως όσον αφορά την πραγματικά πολύ ογκώδη RTX 4090. Ωστόσο η συγκεκριμένη 7900 XTX πέρασε εύκολα το τεστ και μπήκε απροβλημάτιστα στο Pure Base 500 DX μας.

Διαθεσιμότητα

Από πλευράς επιδόσεων η AORUS Radeon RX 7900 XTX Elite 24G στέκεται σε καλή θέση, αλλά αυτό που θα την κρίνει, θα είναι ουσιαστικά η τιμή στην αγορά. Αυτή τη στιγμή, τη βρίσκουμε με προτεινόμενη τιμή τα 1500 περίπου ευρώ στην Ευρώπη, την ίδια στιγμή που μια RTX 4080 σε custom υλοποίηση μπορεί να κοστίζει και 200 ευρώ λιγότερα – κάτι που δυσχεραίνει κατά πολύ τη θέση της στην high end αγορά.

Ευχαριστούμε τη Gigabyte για την παραχώρηση του δείγματος της δοκιμής.

Αποτελέσματα

Χαρακτηριστικά
75 %
Επιδόσεις
85 %
Θερμοκρασίες, θόρυβος
80 %
Κατανάλωση
70 %
Software, drivers
75 %
Τιμή
60 %
Buy Me a Coffee at ko-fi.com

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Η πρόταση της AORUS - και της Gigabyte κατ’ επέκταση - είναι αρκετά καλή σε όλες τις αναλύσεις. Οι επιδόσεις είναι στα ίδια επίπεδα με την RTX 4080 και αυτό είναι ανάμεσα στα θετικά της. Το ογκώδες σύστημα ψύξης από την άλλη δε δημιουργεί πρόβλημα και μπαίνει εύκολα ακόμα και στο bequiet! Pure Base 500 DX των δοκιμών μας, ενώ θα χρειαστεί τρεις 8-pin PCIe συνδέσεις και ένα ισχυρό τροφοδοτικό 750W και άνω, μιας και σε φορτίο, η GPU έδειξε μέχρι και 403W στις μετρήσεις.AORUS Radeon RX 7900 XTX Elite 24G Review: Η AMD στην αντεπίθεση