Nvidia και PCI-SIG ετοιμάζουν το νέο πρότυπο σύνδεσης 12V2x6

Ο νέος connector θα γίνει ο διάδοχος του 12VHPWR και αναμένεται να βρεθεί και στις κάρτες γραφικών ίσως από το επόμενο κιόλας έτος.

Γνωρίζουμε τώρα ότι η Nvidia και η PCI-SIG εργάζονται πάνω σε έναν ενημερωμένο σύνδεσμο παροχής ρεύματος που ονομάζεται 12V2x6, μια προδιαγραφή που θα αντικαταστήσει το 12VHPWR ως μέρος του βασικού προτύπου PCIe 6.0 και ως μέρος του προτύπου ATX 3.1.

Τα προβλήματα με τον προηγούμενο 12VHPWR ήταν γνωστά, και αρκετοί είδαν τις κάρτες γραφικών τους να παίρνουν φωτιά, αφού η οριακή επαφή με το connector αύξανε τις θερμοκρασίες στο εσωτερικό του.

Το 12V2x6 έχει σχεδιαστεί για να παρέχει την ίδια μέγιστη ισχύ των 600 Watt στο συνδεδεμένο hardware, και μάλιστα με αυξημένα περιθώρια ασφαλείας και χωρίς περιθώρια λάθους του χρήστη. Είναι επίσης pin-compatible με το τωρινό σχέδιο, που σημαίνει ότι θα είναι συμβατός με όλα τα τωρινά τροφοδοτικά που ενσωματώνουν ήδη τη σύνδεση 12VHPWR.

Πηγή: Igor’s Lab, φωτομοντάζ OC3D

Τα 4 sense pins (τα μικρά) του 12VHPWR είναι κοντύτερα σε μήκος και έτσι θα αναγνωρίζονται πλήρως μόνο όταν το καλώδιο έχει μπει τελείως σωστά στη θέση του – απομακρύνοντας έτσι κάθε πιθανό πρόβλημα που μπορεί να προκύψει από κακή επαφή του καλωδίου με τον connector.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται προς τη μεριά μας αυτή τη στιγμή, η Nvidia φαίνεται να ετοιμάζει ήδη δύο εκδόσεις αυτού του connector και περιμένουμε περισσότερα ίσως κάποια στιγμή τον επόμενο χρόνο.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα