Apple iPhone 15: Η μεγάλη αλλαγή ήρθε και λέγεται USB-C

Η ανακοίνωση του νεότερου iPhone 15 από την Apple πέρασε χωρίς βαρύγδουπα σχόλια από την κοινότητα, και έρχεται με μια μεγάλη αλλαγή.

Το iPhone 15 μοιάζει ως επί το πλείστον με τον προκάτοχό του, αλλά απαλάσσεται από το notch στην κορυφή της οθόνης με το “dynamic island” που εισήγαγε η Apple με το iPhone 14 Pro πέρυσι, και εγκαταλείπει τη θύρα Lightning της Apple για χάρη του στάνταρντ USB-C.

Όπως και το iPhone 14, το iPhone 15 διατίθεται σε δύο μεγέθη: 6,1 ίντσες για την πρώτη έκδοση και 6,7 ίντσες για το iPhone 15 Plus. Τα δύο μοντέλα είναι ίδια εκτός από τα μεγέθη της οθόνης.

Η συνολική σχεδίαση των iPhone 15 είναι επίσης παρόμοια με αυτή του προκατόχου του, με γυάλινη πλάτη και πρόσοψη και περίβλημα από αλουμίνιο.

Όσον αφορά το εσωτερικό, βλέπουμε μια μικρή αναβάθμιση από το system-on-a-chip A15 στο A16, το οποίο πρωτοεμφανίστηκε στα περσινά iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max. Μπορείτε να περιμένετε περίπου 15-20% βελτιωμένη απόδοση.

Το machine learning έρχεται στο προσκήνιο στις κάμερες του iPhone 15 και σύμφωνα με την Apple μπορεί να εναλλάσσει το mode της κάμερας από κανονική σε portrait ανάλογα με τις συνθήκες.

Η προσθήκη της USB-C σημαίνει ταυτόχρονα ότι οι χρήστες παλιότερων iPhone θα πρέπει είτε να αναβαθμίσουν τους φορτιστές τους, είτε να προβούν στην αγορά dongles που θα διαθέσει η εταιρία με έδρα το Κουπερτίνο.

Η σειρά iPhone 15 χρησιμοποιεί μια οθόνη Super Retina XDR OLED που υποτίθεται ότι έχει λεπτότερα όρια και είναι πιο φωτεινή.

Η Apple ισχυρίζεται ότι η φωτεινότητα HDR είναι 1.600 nits και η μέγιστη φωτεινότητα σε εξωτερικούς χώρους είναι 2.000 nits, δηλαδή διπλάσια από το iPhone 14.

Τα νέα ασύρματα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν την υιοθέτηση του chip δεύτερης γενιάς Ultra Wideband που βρίσκεται και στο νέο Apple Watch. Η Apple δήλωσε ότι επιτρέπει τη συνδεσιμότητα με άλλες συσκευές από έως και τριπλάσια απόσταση.

Το iPhone 15 λέγεται ότι θα έχει καλύτερη ποιότητα ήχου κατά τη διάρκεια των κλήσεων, χάρη σε ένα νέο μοντέλο μηχανικής μάθησης που δίνει αυτόματα προτεραιότητα στη φωνή σας και μπορεί να φιλτράρει περισσότερο θόρυβο περιβάλλοντος, αν επιλέξετε τη λειτουργία “απομόνωσης φωνής” κατά τη διάρκεια μιας κλήσης.

Η Apple προσθέτει επίσης Roadside Assistance μέσω δορυφόρου με τις νέες συσκευές. Οι χρήστες θα μπορούν να στέλνουν γραπτό μήνυμα οδικής βοήθειας και στη συνέχεια να επιλέγουν με τι χρειάζονται βοήθεια, με επιλογές όπως “σκασμένο λάστιχο” και “κλειδωμένο” να εμφανίζονται μέσω ενός μενού που εμφανίζεται ως απάντηση. Η λειτουργία θα κάνει το ντεμπούτο της στις ΗΠΑ.

Η τιμή του iPhone 15 ξεκινά από 799 δολάρια (128GB) και του iPhone 15 Plus από 899 δολάρια (128GB).

Οι συσκευές με iOS 17 θα είναι διαθέσιμες στις 22 Σεπτεμβρίου, με τις προπαραγγελίες να ξεκινούν αυτή την Παρασκευή σε επιλεγμένες χώρες.

Πηγή: Apple.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα