Το PS5 γίνεται λεπτότερο και το digital ακριβότερο!

  • Σε αυτό το άρθρο:
  • ps5
  • Sony

Η Sony μπήκε στον πειρασμό να μειώσει το μέγεθος της δημοφιλούς κονσόλας της, ωστόσο αυτό έρχεται και με μια αύξηση στην τιμή της digital έκδοσης κατά 50 δολάρια.

Η Sony ανακοίνωσε ένα νέο, λεπτότερο μοντέλο της κονσόλας PlayStation 5, το οποίο θα κυκλοφορήσει αυτή την περίοδο των διακοπών. Η νέα κονσόλα είναι μικρότερη και ελαφρύτερη από το αρχικό PS5 κατά 30%, ενώ το συνολικό βάρος μειώθηκε κατά 18 και 24% από το αρχικό μοντέλο. Σύγκριση του μεγέθους έχει ανέβει και στο comparesizes.com δείχνοντας ότι η κονσόλα παραμένει μεγάλη σε σχέση με τον ανταγωνισμό των Xbox Series X και Series S.

Το νέο PS5 θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις: μία με μονάδα δίσκου Blu-ray και μία χωρίς. Η έκδοση με μονάδα δίσκου θα κοστίζει 499,99 δολάρια, ενώ η ψηφιακή έκδοση θα κοστίζει 449,99 δολάρια. Και τα δύο μοντέλα θα είναι διαθέσιμα από τον Νοέμβριο στις ΗΠΑ και η διάθεση θα ξεκινήσει σταδιακά και μόλις τελειώσουν τα αποθέματα του αρχικού PS5 – κάτι που εγείρει ερωτήματα. Αρχικά, το γεγονός ότι η Sony δεν αντικαθιστά τα παλιά PS5 με καινούργια ίσως δείχνει ότι υπάρχουν αρκετά ακόμα διαθέσιμα στους συνεργάτες της, αλλά και στο direct.playstation.com.

Εκτός από αυτό, η Sony αύξησε επίσης την τιμή της ψηφιακής έκδοσης PS5 κατά 50 δολάρια. Η ψηφιακή έκδοση PS5 Digital Edition θα κοστίζει πλέον 449,99 USD.

Ένα ακόμα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό της νέας κονσόλας, είναι η δυνατότητα αφαίρεσης του disc drive κατά βούληση.

Ευρωπαϊκές τιμές

  • PS5 with Ultra HD Blu-ray disc drive – 549.99 EUR
  • PS5 Digital Edition – 449.99 EUR

Πηγή: Sony Blog

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα