Μπορούμε πλέον να φτιάξουμε τα δικά μας ChatGPT!

Το OpenAI εγκαινιάζει παραμετροποιήσιμα… GPTs, επιτρέποντας σε οποιονδήποτε να δημιουργήσει τα δικά του AI Chatbots.

Η OpenAI ανακοίνωσε ένα νέο χαρακτηριστικό που ονομάζεται GPTs, το οποίο θα επιτρέπει σε οποιονδήποτε να δημιουργεί τις δικές του εξατομικευμένες εκδόσεις του ChatGPT, του δημοφιλούς AI chatbot της εταιρείας.

Τα GPTs μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διάφορους σκοπούς, όπως για παράδειγμα για την εκμάθηση των κανόνων οποιουδήποτε επιτραπέζιου παιχνιδιού, τη διδασκαλία μαθηματικών στα παιδιά ή τη σχεδίαση αυτοκόλλητων.

Για να δημιουργήσουν ένα GPT, οι χρήστες πρέπει απλώς να ξεκινήσουν μια συνομιλία με την ΑΙ, δίνοντάς της οδηγίες αλλά και επιπλέον γνώσεις. Οι χρήστες μπορούν επίσης να επιλέξουν τι μπορεί να κάνει το GPT, όπως αναζήτηση στο διαδίκτυο, δημιουργία εικόνων ή ανάλυση δεδομένων.

Οι ειδικοί του OpenAI πιστεύουν ότι τα πιο ιδιαίτερα GPT(s) θα προκύψουν από την κοινότητα αφού οποιοσδήποτε μπορεί να δημιουργήσει ένα, ανεξάρτητα από τις δεξιότητές του στον προγραμματισμό.

Από σήμερα, οι χρήστες μπορούν να δημιουργούν GPTs και να τα μοιράζονται δημόσια. Αργότερα, η OpenAI θα εγκαινιάσει το GPT Store, το οποίο θα διαθέτει δημιουργίες από επαληθευμένους δημιουργούς.

Παραδείγματα GPTs αποτελούν αυτό του Canva και το Zapier AI.

Οι χρήστες θα μπορούν να περιηγηθούν και να κατεβάσουν GPTs από το κατάστημα και οι δημιουργοί θα μπορούν να κερδίζουν χρήματα ανάλογα με το πόσοι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα GPTs τους.

Η OpenAI έχει δημιουργήσει τις GPTs με γνώμονα την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια. Οι συνομιλίες των χρηστών με τις GPTs δεν κοινοποιούνται στους δημιουργούς και οι χρήστες έχουν τον έλεγχο για το αν τα δεδομένα μπορούν να αποστέλλονται σε APIs τρίτων.

Εκτός από τη χρήση των ενσωματωμένων δυνατοτήτων του OpenAI, οι προγραμματιστές μπορούν επίσης να ορίσουν προσαρμοσμένες ενέργειες καθιστώντας ένα ή περισσότερα API διαθέσιμα στο GPT.

Όπως και τα plugins, οι ενέργειες επιτρέπουν στις GPT να ενσωματώνουν εξωτερικά δεδομένα ή να αλληλεπιδρούν με τον πραγματικό κόσμο.

Οι εταιρικοί πελάτες μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν GPTs για να δημιουργήσουν εσωτερικές μόνο εκδόσεις του ChatGPT για συγκεκριμένες περιπτώσεις χρήσης, τμήματα ή ιδιόκτητα σύνολα δεδομένων.

Πηγή.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα