Αποσύρονται οι GTX 16 της Nvidia σύμφωνα με φήμες

Σε μια σημαντική κίνηση που σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής, η Nvidia ανακοίνωσε τα σχέδιά της για τη διακοπή της ευρέως δημοφιλούς σειράς καρτών γραφικών GeForce GTX 16 που περιλαμβάνει αρκετά προσιτά μοντέλα όπως την GTX 1660.

Η απόφαση αυτή, η οποία θα τεθεί σε ισχύ το πρώτο τρίμηνο του 2024, σηματοδοτεί την δέσμευση της Nvidia στην τεχνολογία RTX, εστιάζοντας περισσότερο σε αυτό το κομμάτι από εδώ και στο εξής. Αυτή η πληροφορία έρχεται από έγκυρες πηγές και ανακοινώθηκε στους συνεργάτες της Nvidia.

Η σειρά GTX 16, που παρουσιάστηκε το 2019, σημείωσε τεράστια επιτυχία, παρέχοντας στους παίκτες μια συναρπαστική ισορροπία τιμής και επιδόσεων.

Ωστόσο, με την εξέλιξη της σειράς RTX, και ιδιαίτερα της σειράς RTX 40 που παρουσιάστηκε πριν μερικούς μήνες, η Nvidia κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η σειρά GTX 16 έχει ολοκληρώσει τον κύκλο ζωής της.

Η παύση της σειράς GTX 16 υπογραμμίζει τη στρατηγική στροφή της Nvidia προς τη σειρά RTX, η οποία ενσωματώνει πρωτοποριακές δυνατότητες ray tracing και τεχνητής νοημοσύνης.

Αυτές οι λειτουργίες έχουν φέρει επανάσταση στην εμπειρία του παιχνιδιού, προσφέροντας πρωτοφανή επίπεδα ρεαλισμού στα παιχνίδια, αρκετές φορές όμως με σημαντικό κόστος στις επιδόσεις, ωστόσο τεχνικές upscaling όπως το DLSS έχουν βελτιώσει σημαντικά τις επιδόσεις ακόμα και σε υψηλές αναλύσεις.

Έχοντας φτάσει στο σημείο αυτό, θεωρούμε ότι οι RTX ίσως σιγά σιγά φτάσουν και στα κατώτατα στρώματα, ενώ οι τεχνικές upscaling ενδεχομένως να βοηθήσουν πιο αδύναμες RTX GPU που ενδεχομένως πλαισιώσουν τα χαμηλότερα στρώματα της αγοράς, αφού η έλλειψη των GTX 16 θα γίνει αισθητή σε αρκετούς.

Τις πληροφορίες μεταδίδει το VideoCardz.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα