Nvidia RTX Remix Open Beta: Τα αγαπημένα μας games, με εξαιρετική ευκρίνεια!

Το εργαλείο της Nvidia θα δώσει νέα πνοή σε πολλά παλιά παιχνίδια που αγαπήσαμε, αρκεί να το θέλει το ίδιο και η κοινότητα των modders!

Το game modding στο PC είναι ένα τεράστιο και ζωντανό community, με πάνω από 10 δισεκατομμύρια mod downloads κάθε χρόνο, σύμφωνα με στοιχεία της Nvidia.

Οι modders χρησιμοποιούν τη δημιουργικότητα και τις τεχνικές τους δεξιότητες για να βελτιώσουν τα γραφικά, να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής των παιχνιδιών και να εισάγουν νέα χαρακτηριστικά που δεν υπήρχαν αρχικά σε κάποιους τίτλους – σσ. όπως τα Need for Speed!

Η Nvidia ενθαρρύνει τους modders λοιπόν, με ένα νέο εργαλείο που θα μπορούσε να φέρει τα πάνω κάτω στον τρόπο με τον οποίο γίνονται remaster κλασικά παιχνίδια, και ονομάζεται NVIDIA RTX Remix.

Αυτή η δωρεάν πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα επιτρέπει στους modders να εφαρμόζουν τις πιο πρόσφατες τεχνικές ray tracing και AI για να δώσουν νέα ζωή στους αγαπημένους τους τίτλους. Και το σημαντικότερο; Μπαίνει σε open beta στις 22 Ιανουαρίου, οπότε θα είναι διαθέσιμη προς όλους.

Πώς το RTX Remix αλλάζει το παιχνίδι για το modding

Το RTX Remix προσφέρει μια σειρά από ισχυρά στοιχεία που το καθιστούν ένα εξαιρετικό εργαλείο για τους modders σε όλον τον κόσμο. Περιλαμβάνει τα εξής, όπως τα ‘μαζέψαμε’ από την σελίδα της Nvidia:

  • Πλήρες ray tracing: Το RTX Remix παρέχει ακριβή φωτισμό, σκιάσεις και αντανακλάσεις, ζωντανεύοντας τα κλασικά παιχνίδια με εκπληκτικό ρεαλισμό.
  • AI-Enhanced Textures (βελτιωμένες με τεχνητή νοημοσύνη υφές): Τα εργαλεία AI του RTX Remix βελτιώνουν αυτόματα τις υφές, εξαλείφοντας την ανάγκη για χειροκίνητη εργασία και βελτιώνοντας σημαντικά την ποιότητα της εικόνας.
  • Ενσωμάτωση του NVIDIA Omniverse: Το RTX Remix ενσωματώνεται απρόσκοπτα με το NVIDIA Omniverse, μια ισχυρή πλατφόρμα συνεργασίας 3D που διευκολύνει την κοινή χρήση και την εργασία σε mods με άλλους modders.
  • Πρόγραμμα εκτέλεσης ανοιχτού κώδικα: Το RTX Remix runtime είναι ανοιχτού κώδικα, επιτρέποντας στους modders να επεκτείνουν τη λειτουργικότητά του και να το προσαρμόσουν στις δικές τους ανάγκες.

Το Half-Life 2 RTX είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα.

Ένα από τα πιο φιλόδοξα projects του RTX Remix έως τώρα είναι το Half-Life 2 RTX, ένα remaster με πρωτοβουλία της κοινότητας για το εμβληματικό παιχνίδι του 2004.

Το Half-Life 2 RTX, που αναπτύχθηκε από την Orbifold Studios, χρησιμοποιεί το RTX Remix για να εφαρμόσει τεχνικές ray tracing και ΑΙ σε κάθε πτυχή του παιχνιδιού, από υφές και φωτισμό μέχρι μοντέλα και βελτιωμένες κινήσεις χαρακτήρων.

Τα αποτελέσματα είναι πραγματικά εντυπωσιακά. Το Half-Life 2 RTX διαθέτει εξαιρετικά βελτιωμένα γραφικά, με εκπληκτικά ρεαλιστικό φωτισμό, σκιές και αντανακλάσεις που ζωντανεύουν τα περιβάλλοντα του παιχνιδιού με τρόπο που δεν έχει ξαναγίνει.

Οι βελτιωμένες με τεχνητή νοημοσύνη υφές προσθέτουν ένα επίπεδο λεπτομέρειας και ρεαλισμού που απλά δεν ήταν εφικτό στο αρχικό παιχνίδι.

Έτσι μοιάζει το μέλλον των remaster στα κλασικά παιχνίδια

Βλέπουμε λοιπόν, ότι αυτός θα είναι ο τρόπος με τον οποίο ενδεχομένως να βλέπουμε ολοένα και περισσότερα κλασικά παιχνίδια να παίρνουν τα ‘πάνω τους’ στο μέλλον. Το NVIDIA RTX Remix έχει τη δυνατότητα να μεταμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο γίνονται remastered τα κλασικά παιχνίδια.

Παρέχοντας στους modders τα εργαλεία και τις τεχνολογίες που χρειάζονται για να εφαρμόσουν μοντέρνα γραφικά, το RTX Remix επιτρέπει μια νέα εποχή remasters που όχι μόνο είναι πιστά στα πρωτότυπα παιχνίδια, αλλά και τα ανεβάζουν σε νέα ύψη οπτικής πιστότητας.

Με την έναρξη της Open Beta στις 22 Ιανουαρίου, ο οποιοσδήποτε θα μπορεί να αρχίσει να δημιουργεί τα δικά του remasters με τη βοήθεια του RTX.

Πηγή: Nvidia.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα