Η Intel θέλει και πάλι να γίνει κυρίαρχη και να φτιάξει AMD chips!

Η εταιρία ανακοίνωσε πριν από μερικά 24-ωρα την ανασύνταξη του κατασκευαστικού κλάδου της, λέγοντας πως είναι έτοιμη για το μέλλον αλλά και την εποχή του AI.

Ο CEO της Intel, Pat Gelsinger, θέλει να φέρει την Intel αντιμέτωπη με την TSMC, έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές chips στον κόσμο, ο οποίος κατασκευάζει εκατομμύρια κομμάτια κάθε χρόνο για λογαριασμό μεγάλων εταιριών όπως της AMD, Nvidia, Apple – αλλά και της ίδιας της Intel.

Η Intel ανακοίνωσε πως μαζί με την ανασύνταξη του κλάδου παραγωγής όπως τα εργοστάσια αλλά και τα εργαστήρια που ασχολούνται με το packaging των chips (όχι τις συσκευασίες αλλά την ‘κόλληση’ ενός CPU die για παράδειγμα στο PCB του).

Η εταιρία εστιάζει στο μέλλον και στόχος της είναι να ανοίξεις τις πόρτες των εργοστασίων της σε περισσότερους πελάτες, με την Microsoft να γίνεται η πρώτη μεγάλη πελάτισσα. Στόχος της Intel, είναι να τα κάνει όλα. Να σχεδιάζει και να κατασκευάζει CPUs για την ίδια, μέχρι και να φτιάχνει επεξεργαστές και chips για τρίτες εταιρίες, μεταξύ των οποίων και η AMD – που τυγχάνει να είναι και η μεγάλη της αντίπαλος.

Ο CEO της Microsoft, Satya Nadella είπε: “We are in the midst of a very exciting platform shift that will fundamentally transform productivity for every individual organization and the entire industry”, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η εταιρία θα αξιοποιήσει τα εργοστάσια της Intel για πολλούς και διάφορους λόγους.

Η παρουσίαση περιελάμβανε και ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το μέλλον των λιθογραφιών της με σημαντικότερη την Intel 18Α και Intel 14A, που θα μείνουν στο portfolio της μέχρι και το 2027. H Intel 18A θα βρεθεί στα πρώτα chips από το 2025, ενώ η εταιρία θα ‘πειραματιστεί’ με διάφορα σχέδια, όπως με TSV, σχέδια βασισμένα στο Foveros και μερικά ακόμα.

Πηγή.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα