Η EK Water Blocks, τα προβλήματα και η απάντηση του CEO

Η EK Water Blocks, μια πασίγνωστη εταιρία στον χώρο των υδροψύξεων αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα αφήνοντας απλήρωτους εργαζόμενους αλλά και προμηθευτές.

Οι οικονομικές δυσκολίες μιας τόσο ισχυρής εταιρίας στο χώρο σίγουρα ήχησε δυνατά στον κόσμο του PC hardware. Ωστόσο, ας μη ξεχνάμε ότι το custom water cooling αποτελεί ασχολία για λίγους, με ότι κι αν σημαίνει αυτό.

Σε έρευνα που έκανε το δημοφιλές media Gamers Nexus, έδειξε ότι η EKWB έχει αφήσει απλήρωτους λογαριασμούς σε εργαζόμενους, ενώ γίνονται αναφορές και για απλήρωτους προμηθευτές για έως και 4 μήνες.

Πέρα από αυτά, η έρευνα έδειξε ότι ακόμα και οι υποσχέσεις για αυξήσεις το τελευταίο διάστημα σε κάποιους από τους υπαλλήλους δεν συνέβησαν, δείχνοντας πως η εταιρία ίσως και να περνάει δύσκολα.

Ο βασικότερος λόγος, σύμφωνα με τις πηγές, είναι πως αυτή τη στιγμή η EK Water Blocks έχει αρκετό απόθεμα από προϊόντα τα οποία δεν πωλούνται γρήγορα. Ο λόγος;

Αρχικά, η αγορά του PC έχει συρρικνωθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια αλλά η niche αγορά των custom υδροψύξεων ήταν πάντοτε πολύ μικρή σε σχέση με τα pre-built συστήματα.

Το DIY που σίγουρα γνωρίζετε και αποτελεί την αγορά των parts και την συναρμολόγηση του συστήματος από τον ίδιο τον χρήστη ακολουθεί και αυτό αντίστοιχη πορεία σήμερα.

Οι χαμηλές πωλήσεις δημιουργούν προβλήματα ρευστότητας στο εσωτερικό της εταιρίας και σαν να μην έφτανε αυτό, οι πληροφορίες για ανεπαρκή συνεννόηση στο εσωτερικό ακόμα και για απλά θέματα κάνουν την κατάσταση ακόμα πιο δύσκολη.

Σε όλα αυτά όμως ήρθε να απαντήσει ο CEO της εταιρίας Edvard Konig, λέγοντας πως όλα είναι υπό έλεγχο στο βίντεο που ακολουθεί:

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα