Σε τι PC παίζουν οι gamers το 2024; Steam Hardware Survey

Οι gamer μας έδειξαν τις hardware προτιμήσεις τους καθώς και τα λειτουργικά συστήματα που χρησιμοποιούν – και όλα αυτά εμφανίζονται στο πιο πρόσφατο Steam hardware survey.

Ξεκινώντας από τις GPU, η πιο δημοφιλής κάρτα γραφικών στο Steam είναι η Nvidia GeForce RTX 3060 και ακολουθείται από την Nvidia GeForce GTX 1650 και την NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti. Η υπεροχή της Nvidia είναι προφανής – και ένα σημαντικό ποσοστό των Steam gamers χρησιμοποιούν midrange κάρτες γραφικών, κάτι που συνάδει με τη λογική.

Όσον αφορά τα CPU, την πρωτοκαθεδρία την έχει η Intel με το συντριπτικό 65%, αφήνοντας το 34% στην AMD. Οι πιο πολλοί gamer έχουν στα συστήματά τους επεξεργαστές 6 πυρήνων (33%), ενώ αμέσως μετά βλέπουμε τα 8-πύρηνα συστήματα με ποσοστό 21% να νικούν οριακά τους 4-πύρηνους που εξακολουθούν και παραμένουν σχετικοί με ποσοστό 20%.

VR headsets: Η αγορά των VR headsets είναι περιορισμένη ωστόσο υπάρχουν πολλοί που τα αξιοποιούν για μια πιο διαφορετική gaming εμπειρία. Το πιο δημοφιλές VR headset στο Steam είναι το Oculus Quest 2 με ποσοστό 38%, ακολουθούμενο από το Valve Index και Meta Quest 3 με ποσοστά 16 και 15% αντίστοιχα.

Όσον αφορά τα λειτουργικά συστήματα, το πιο δημοφιλές συνεχίζει και είναι τα Windows 10 (64-bit) με ποσοστό 50%. Ακολουθούνται από τα Windows 11 (64-bit) με ποσοστό 46% σημειώνοντας και μια μικρή βελτίωση 0.5%.

Το Linux είναι χαμηλότερα στη λίστα με συνολικά περίπου 2.32%, ενώ το macOS βρίσκεται στο ακόμα χαμηλότερο 1.47% της βάσης παικτών του Steam. Αυτό μας δείχνει ξεκάθαρα ότι η πλειονότητα των χρηστών του Steam χρησιμοποιούν Windows για gaming, χωρίς να απειλείται από το Linux.

Από πλευράς RAM οι περισσότεροι υπολογιστές τρέχουν με 16 GB, και ακολουθούνται από 8 GB και 32 GB επιβεβαιώνοντας ότι η βασική μνήμη ενός σύγχρονου gaming συστήματος είναι τα 16GB, ενώ υπάρχουν αρκετοί που προχωρούν σε διπλάσια χωρητικότητα για να μπορούν να τρέχουν περισσότερες διεργασίες ταυτόχρονα.

Για περισσότερα ενδιαφέροντα στατιστικά, αρκεί μια ματιά στο link της πηγής μας.

Πηγή.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα