Παρά το εμπάργκο, η Huawei λανσάρει τους SSD eKitStore Xtreme 200 έως και 4TB

Η Huawei όντας ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές servers στην Κίνα, προσέφερε εδώ και καιρό τους δικούς της SSD στα data center της. Ωστόσο, για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές των απλών χρηστών όπως εμάς η εταιρεία βασίστηκε σε SSDs τρίτων κατασκευαστών. Τώρα όμως, μαθαίνουμε περισσότερα για τη σειρά eKitStore Xtreme 200.

Οι Huawei eKitStore Xtreme 200 αποτελούν την πρώτη απόπειρα της κινεζικής εταιρίας στο χώρο των καταναλωτικών SSD. Αποτελείται από σχετικά απλές μονάδες SSD PCIe Gen4 x4 NVMe 2.0 χωρίς μνήμη DRAM, με χωρητικότητες από 512GB έως 4TB, σχεδιασμένες και διαθέτουν heatspreader από γραφένιο για πιο αποδοτική ψύξη.

Όσον αφορά τις επιδόσεις, μιλάμε για μονάδες που προσφέρουν ταχύτητες ανάγνωσης έως και 7.400 MB/s και ταχύτητες εγγραφής έως και 6.700 MB/s – τυπικά νούμερα για ένα Gen4 drive, αλλά σίγουρα αρκετά για τις περισσότερες εργασίες.

Η νέα σειρά υπόσχεται επίσης τυχαίες ταχύτητες ανάγνωσης έως και 1,1 εκατομμύριο IOPS 4K και έως 1 εκατομμύριο IOPS 4K εγγραφής. Οι μονάδες καταναλώνουν έως και 4,8W κατά την εγγραφή και έως 20mW σε κατάσταση αναμονής.

Όσον αφορά την αντοχή, το μοντέλο των 4TB έχει βαθμολογία συνολικών γραμμένων bytes (TBW) 4.400TB σε πέντε χρόνια, που ισοδυναμεί με 0,6 εγγραφές της συνολικής μονάδας ανά ημέρα, τιμή υψηλότερη από τις βαθμολογίες DWPD των περισσότερων οικονομικών μονάδων SSD που διατίθενται σήμερα στην αγορά.

Η Huawei δεν αποκαλύπτει ποιοι ελεγκτές χρησιμοποιούν οι Huawei eKitStore Xtreme 200, ούτε ποιο είδος μνήμης διαθέτουν, αν και με βάση τις διαφημιζόμενες υψηλές επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, μπορούμε να υποθέσουμε ότι πρόκειται για μια αρκετά σύγχρονη πλατφόρμα.

Όσον αφορά τις τιμές – ακόμα δεν γνωρίζουμε καν αν θα περάσουν τα σύνορα της Κίνας, ωστόσο μιας και η Ευρώπη δεν έχει κάποια ‘πρόβλημα’ με την κινέζικη εταιρία, δεν αποκλείεται να τους δούμε και επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Πηγή.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα