Η σφαίρα του Λας Βέγκας τρέχει χάρη σε 150 Nvidia RTX A6000 GPU αξίας $2 δις!

Η πόλη του Λας Βέγκας, γνωστή για τα λαμπερά καζίνο και τις πολυτελείς επιδείξεις, πρόσθεσε πρόσφατα ένα ακόμα εντυπωσιακό αξιοθέατο στο οπλοστάσιο της και η γνωστή σφαίρα που εμφανίστηκε και στο περσινό Gran Prix της Formula 1 τρέχει χάρη σε έναν εντυπωσιακό αριθμό GPU της Nvidia.

Πρόκειται για έναν τεράστιο χώρο οπτικών επιδείξεων εξωτερικού χώρου, με 1,2 εκατομμύρια συνολικά pixels που φιλοξενεί και ένα εσωτερικό αμφιθέατρο χωρητικότητας 18.600 θέσεων.

Αλλά η σφαίρα (Las Vegas sphere) δεν είναι απλά μεγάλη. Ο εσωτερικός της χώρος είναι ένα τεχνολογικό θαύμα από μόνος του, διαθέτοντας οθόνη LED υψηλής ευκρίνειας που καλύπτει όλους τους τοίχους, ηχεία με τεχνολογίες beamforming και σύνθεσης πεδίου κύματος, καθώς και εφέ 4D για μια πραγματικά καθηλωτική εμπειρία.

Η σφαίρα έχει εμφανιστεί και στο περσινό Gran Prix της Formula 1 όπου εξέπληξε τους παρευρισκομένους, ενώ οι γκριμάτσες που βλέπετε παρακάτω αποτελούσαν την κύρια ατραξιόν, καθώς φαίνεται πως η σφαίρα πολλές φορές αντιδρά στο περιβάλλον της.

Πρόσφατα, δόθηκε στη δημοσιότητα και το ‘μυστικό’ πίσω από την απίστευτη ισχύ των visuals της σφαίρας του Λας Βέγκας και πρόκειται για τις Nvidia RTX A6000.

Και δεν μιλάμε για μερικές μόνο κάρτες, αλλά για ένα ολόκληρο οπλοστάσιο με 150 RTX A6000! Οι κάρτες αυτές τροφοδοτούν τόσο την εξωτερική οθόνη των 1,2 εκατομμυρίων pixels που καλύπτει 54.000 τμ., όσο και τις 16 εσωτερικές οθόνες ανάλυσης 16K, με συνολική ισχύ εξόδου που αγγίζει τα 2,1 δισεκατομμύρια pixels. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι οι 150 κάρτες διαθέτουν συνολικά 600 θύρες DisplayPort 1.4a για τη διαχείριση αυτής της τεράστιας οπτικής ισχύος.

Η κάθε κάρτα γραφικών διαθέτει μνήμη 48GB, οπότε συνολικά το σύστημα διαθέτει 7,2 TB μνήμης GDDR6 ECC. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ένα project αξίας 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως η σφαίρα, απαιτεί ένα πανίσχυρο σύστημα infotainment για να λειτουργήσει. Και σίγουρα το πετυχαίνει!

GPU FeaturesNVIDIA RTX A6000
GPU Memory48 GB GDDR6 with error-correcting code (ECC)
Display Ports4x DisplayPort 1.4a*
Max Power Consumption300 W
Graphics BusPCI Express Gen 4 x 16
Form Factor4.4” (H) x 10.5” (L) dual slot
ThermalActive
NVLink2-way low profile (2-slot and 3-slot bridges)
Connect 2 RTX A6000
vGPU Software SupportNVIDIA vPC/vApps, NVIDIA RTX Virtual Workstation, NVIDIA Virtual Compute Server
VR ReadyYes

Αν και συνηθίζουμε να βλέπουμε χιλιάδες κάρτες γραφικών να συνεργάζονται σε συστήματα επεξεργασίας τεχνητής νοημοσύνης (AI), η περίπτωση της σφαίρας είναι μοναδική. Πρόκειται για την πρώτη φορά που βλέπουμε μια τέτοια κλίμακα επεξεργασίας γραφικών εκτός του τομέα της AI, κάτι που κάνει την εμπειρία της σφαίρας ακόμα πιο ενδιαφέρουσα.

Πηγή.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα