Το SearchGPT της OpenAI θα ‘κλέψει’ traffic από τη Google

Η OpenAI ανακοίνωσε την πολυαναμενόμενη είσοδό της στην αγορά των μηχανών αναζήτησης με το SearchGPT, μια μηχανή αναζήτησης που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη και έχει πρόσβαση σε πληροφορίες από όλο το διαδίκτυο σε πραγματικό χρόνο, α λα Google Search.

Η μηχανή αναζήτησης ξεκινά με ένα μεγάλο πλαίσιο κειμένου που ζητά από τον χρήστη “Τι ψάχνετε;” Αντί όμως να επιστρέφει μια απλή λίστα συνδέσμων, το SearchGPT προσπαθεί να οργανώσει και να δώσει νόημα σε αυτά.

Σε ένα παράδειγμα από την OpenAI, η μηχανή αναζήτησης συνοψίζει τα ευρήματά της για μουσικά φεστιβάλ και στη συνέχεια παρουσιάζει σύντομες περιγραφές των εκδηλώσεων, ακολουθούμενες από έναν σύνδεσμο.

Σε ένα άλλο παράδειγμα, εξηγεί πότε πρέπει κάποιος να φυτέψει ντομάτες πριν αναλύσει τις διαφορετικές ποικιλίες του λαχανικού.

Μετά την εμφάνιση των αποτελεσμάτων, μπορείτε να κάνετε συμπληρωματικές ερωτήσεις ή να κάνετε κλικ στο πλαϊνό παράθυρο για να ανοίξετε άλλους σχετικούς συνδέσμους. Υπάρχει επίσης μια λειτουργία που ονομάζεται “οπτικές απαντήσεις”, αλλά η OpenAI δεν απάντησε στο The Verge πριν από τη δημοσίευση σχετικά με το πώς λειτουργεί ακριβώς.

Το SearchGPT είναι προς το παρόν απλώς ένα prototype αλλά στόχος της OpenAI είναι να ενσωματώσει τις λειτουργίες αναζήτησης απευθείας στο ChatGPT.

Η απειλή για την Google είναι πιο αισθητή τώρα με αυτή την κίνηση, ενώ τοποθετεί την OpenAI σε πιο άμεσο ανταγωνισμό με την νεοσύστατη εταιρεία Perplexity, η οποία αυτοπροσδιορίζεται ως “μηχανή απάντησης AI”.

Για την ώρα, οι θέσεις για το SearchGPT είναι περιορισμένες και η εταιρία δεν δέχεται νέες αιτήσεις ενδιαφέροντος.

Το SearchGPT θα είναι δωρεάν κατά την αρχική κυκλοφορία του και δεδομένου ότι η λειτουργία φαίνεται να μην έχει διαφημίσεις προς το παρόν, είναι σαφές ότι στο μέλλον θα προστεθεί κάποιου είδους price tier.

Πηγή.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα