Πώς η Intel έχασε τη μάχη για το Sony PlayStation 6

Η AMD φαίνεται πως κέρδισε ακόμα μια φορά τη μάχη για μια από τις πιο επικερδείς αγορές και θα γίνει ο επίσημος προμηθευτής SoC για το PlayStation 6.

Η Intel έχασε τη δυνατότητα να σχεδιάσει και να κατασκευάσει το τσιπ για το PlayStation 6 της Sony πίσω στο μακρινό 2022, γεγονός που επιφέρει σοβαρές συνέπειες στον αμερικάνικο κολοσσό. Εδώ και χρόνια, η Sony όπως και η Microsoft αξιοποιούσαν την τεχνολογία της AMD για τα custom SoCs των κονσολών τους. Η Sony από το PlayStation 4 και έπειτα και η Microsoft από το Xbox One (με ολοκληρωμένο SoC).

Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται μετά από χρόνια στο προσκήνιο, η Intel βρέθηκε πολύ κοντά στο να προμηθεύσει τους δύο κολοσσούς του console gaming με ολοκληρωμένες λύσεις επεξεργαστή και chip γραφικών, ωστόσο οι διαπραγματεύσεις έπεσαν έξω.

Η διαδικασία διαπραγμάτευσης μεταξύ Intel και Sony, για την οποία γίνεται λόγος εδώ διήρκεσε μήνες και περιλάμβανε συναντήσεις με υψηλά ιστάμενα πρόσωπα και των δύο εταιριών. Μία νίκη της Intel θα σήμαινε όχι μόνο επιτυχία και επιπλέον έσοδα για την εταιρία, αλλά και για την ολόκληρη την επιχείρηση και το foundry της.

Παρά το γεγονός ότι οι πωλήσεις των κονσολών αυτή την περίοδο είναι σχετικά αδύναμες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια η απώλεια του ‘μαγικού συμβολαίου’ για το PlayStation 6 είναι ένα σημαντικό πλήγμα όχι μόνο για την Intel αλλά και για τη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών συνολικά.

Η Intel έχει ακόμα κάμποσους κρυμμένους άσους στο μανίκι της και παρόλο που δεν πήρε το πράσινο φως από τους Ιάπωνες ενδέχεται να υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες στο άμεσο μέλλον.

Πηγή.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα