Εκατοντάδες cryptomining GPUs πωλούνται σε εξευτελιστικές σχεδόν τιμές

Σε livestreams και σε forums φαίνεται ότι πωλούν τις χρησιμοποιημένες κάρτες γραφικών του, δεκάδες crypto miners που αφήνουν αυτή την αγορά.

Οι crypto miners που θέλουν έναν τρόπο διαφυγής από την αγορά των κρυπτονομισμάτων, βρίσκουν διόδους ξεκινώντας να πωλούν το hardware που έχουν στην κατοχή τους ξεκινώντας από τις GPUs.

Κατά βάση μιλάμε για Ασιάτες που είχαν επενδύσει σε μεγάλες φάρμες πολλών καρτών γραφικών τις οποίες και αποσυναρμολογούν για να βγάλουν κάποιες από τις ζημιές, τώρα που οι τιμές των κρυπτονομισμάτων έχουν πέσει αισθητά.

Bitcoin και Ethereum έχουν δει τεράστια πτώση στην τιμή τους τις τελευταίες ημέρες με το πρώτο να έχει κατρακυλήσει από τις 35-40 χιλιάδες ευρώ περίπου, στις 19 χιλιάδες μέσα σε έναν περίπου μήνα, κάνοντας μια στάση στις 27 χιλιάδες για περισσότερο από μισό μήνα.

Μερικές από τις κάρτες γραφικών που δίνονται είναι οι RTX 3060 Ti οι οποίες, σύμφωνα με τις πληροφορίες, φεύγουν έναντι $300 με $350 USD, ενώ υπάρχουν και πιο high end GPUs που αξίζουν ακόμα περισσότερο. Μια RTX 3080 πωλείται έναντι $523, αναφέρουν κάποιοι, ενώ αυτή τη στιγμή η τιμή της ξεπερνάει και τα $800 στα καταστήματα.

Πέρα από τις τοπικές ασιατικές πλατφόρμες, χρήστες πωλούν τις κάρτες και στα κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook marketplace αλλά και το eBay που είναι διαθέσιμα και στην Ελλάδα.

Μπορώ να αγοράσω μια GPU από crypto mining;

Αυτό είναι ένα καλό ερώτημα το οποίο εν μέρει έχει απαντηθεί από έναν φίλο μας, ωστόσο αξίζει να σας δώσουμε και μια ακόμα οπτική γωνία γύρω από το θέμα.

Μπορεί να μην υπάρχει κάποιο φαινομενικό πρόβλημα από μια κάρτα που έχει περάσει μεγάλο μέρος της ζωής της στο blockchain, ωστόσο κάποια σημεία της όπως το σύστημα ψύξης ίσως θα είναι το πρώτο πράγμα που θα αποτύχει.

Ένας χαλασμένος ανεμιστήρας ή ένας που απλά κάνει θόρυβο χρειάζεται συνήθως περισσότερες γνώσεις για να διορθωθεί και αυτό γιατί θα πρέπει να βρούμε online κάποιον αντίστοιχο από την Κίνα, για παράδειγμα.

Πέρα από αυτά όμως, δεν υπάρχουν άλλα σημεία που μπορούν να μας δείξουν ότι η κάρτα έχει περάσει… δύσκολα στο mining rig κάποιου και επαφίεται εξ’ ολοκλήρου από εσάς.

Φωτό άρθρου.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα