“Κομμένες” οι επιδόσεις του SSD στο νεότερο Apple MacBook Pro M2 256GB

Τι φταίει και οι επιδόσεις του MacBook Pro M2 με τον SSD των 256GB είναι χαμηλότερες από αυτές του M1;

Τα νέα MacBook με τον νέο επεξεργαστή M2 της Apple βρίσκονται ανάμεσά μας και τα πρώτα reviews ήρθαν στο φως πριν από μερικές ημέρες.

Η Apple ανανέωσε τη σειρά της και το σημαντικότερο νέο στοιχείο των φορητών συστημάτων της είναι ο M2 επεξεργαστής, ο οποίος ενσωματώνει 8 πυρήνες CPU, με τα configurations να περιλαμβάνουν 8 πύρηνη ή 10 πύρηνη GPU ενώ όλες οι εκδόσεις περιλαμβάνουν 16 πύρηνο Neural Engine.

Ωστόσο, μπορεί η νέα έκδοση να είναι ταχύτατη από πλευράς CPU και GPU, όμως reviewers και χρήστες παρατήρησαν ότι οι επιδόσεις του απλού μοντέλου που φέρει M2 και 256GB RAM έχει σημαντικά μειωμένες επιδόσεις από την προηγούμενη γενιά, αυτή με τον επεξεργαστή M1.

Στοιχεία που ήρθαν στο φως, δείχνουν ότι η ταχύτητα ανάγνωσης του M2/256GB είναι μόλις 1440MB/s έναντι 2900MB/s του περσινού μοντέλου, ενώ ίδιες είναι και οι ταχύτητες εγγραφής, όταν στο M1/256GB τερμάτιζαν στα 2200MB/s.

Ο “υπαίτιος” σε αυτή την περίπτωση φαίνεται πως είναι τα NAND chips που χρησιμοποίησε η Apple, τα οποία ενδεχομένως δεν έχουν τις απαραίτητες γραμμές σύνδεσης με τον controller, περιορίζοντας αισθητά τις επιδόσεις.

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα