Η Sony λανσάρει τα προϊόντα Inzone, γιατί το Gaming στο PC, είναι “αλλιώς”

Σκληρό παιχνίδι παίζουν οι ειδικοί στη Sony αφού σε μια κίνηση αιφνιδιασμού, κυκλοφορούν gaming hardware για την πλατφόρμα του PC, με υποστήριξη φυσικά και των κονσολών της.

Οι οθόνες Inzone M9 και Inzone M3 έρχονται με διαγώνιο 27 ίντσες και ανάλυση 4K και 1080p αντίστοιχα, ενώ σχεδιαστικά είναι “ήπιες”, χωρίς τρομερά επιθετικές γραμμές, κρατώντας απόσταση από κάποιες άλλες εταιρίες του χώρου με μόνη ιδιαιτερότητα – αν θέλετε – τις εντυπωσιακές βάσεις που συνοδεύονται. Πάμε ωστόσο να δούμε τα κοινά σημεία και τις διαφορές μεταξύ τους.

Και οι δύο οθόνες έρχονται με την ίδια διαγώνιο των 27 ιντσών αλλά διαφοροποιούνται σημαντικά στα υπόλοιπα σημεία τους. Πέρα από τη διαφορά στην ανάλυση, η M9 προορίζεται για κοινό με ισχυρότερους υπολογιστές, ωστόσο εδώ η Sony παίζει ένα πολύ καλό επικοινωνιακό παιχνίδι, αφού το PlayStation 5 της έχει τη δυνατότητα εξόδου σε 4K ανάλυση.

Η “μεγάλη” Inzone M9 φέρει Full Array Local Dimming και μέγιστη φωτεινότητα στα 600 nits, που είναι εντυπωσιακά, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα και το VESA DisplayHDR 600. Πέραν αυτών, έχουμε και κάλυψη 95% του DCI-P3, οπότε όπως καταλαβαίνετε, το IPS panel της συγκεκριμένης είναι σίγουρα καλό, εν μέρει και για επαγγελματική χρήση, ενώ τρέχει στα 144Hz και 1ms GtG – ή 120Hz από την κλασική HDMI.

Η συγκεκριμένη είναι και NVIDIA G-Sync compatible, που σημαίνει ταυτόχρονα ότι είναι διαθέτει variable refresh rate, οπότε δε βρίσκουμε λόγο να μην τρέχει και το AMD FreeSync.

Η Inzone M3 πέραν του ότι ρίχνει την ανάλυση στα 1080p, μειώνει τον οπίσθιο φωτισμό σε απλά edge lit (στην περίμετρο), αυξάνει το ρυθμό ανανέωσης στα 240Hz για competitive τίτλους, ενώ φέρει δύο HDMI και μια DisplayPort 1.4, κάτι που κάνει και η M9. Από τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά έχουμε ένα ενσωματωμένο KVM, USB hub με τρεις εξόδους USB-A για σύνδεση περιφερειακών όπως πληκτρολόγια και ποντίκια, αλλά και μερικά αποκλειστικά για το PS5 χαρακτηριστικά όπως το Auto HDR tone mapping.

Αυτό βρίσκεται εδώ για να αλλάξει αυτόματα το προφίλ της εικόνας ανάλογα με το περιεχόμενο που τρέχει στην κονσόλα μας, χωρίς να χρειάζεται να το αλλάξουμε χειροκίνητα.

Όλα αυτά μπορεί να μη μοιάζουν εντυπωσιακά στον κόσμο του PC, όμως η Sony δείχνει ότι ενδιαφέρεται για την πλατφόρμα του PC όλο και περισσότερο. Μετά τα remasters και τα re-releases που συμβαίνουν πολύ συχνά, έχουμε τώρα και μια πλήρη γκάμα από gaming hardware για το PC, προσπαθώντας έτσι να αγκαλιάσει όσους gamers παίζουν και στα δύο ενδεχομένως στρατόπεδα (PC και κονσόλα).

Γι’ αυτό η εταιρία κυκλοφόρησε πριν από μερικές ημέρες και 3 ζεύγη ακουστικών, τα Inzone H9, H7 και H3 που παίζουν ασύρματα με εξαίρεση το M3 που είναι ενσύρματο headset.

Όσον αφορά τις οθόνες, εδώ έχουμε αρκετά υψηλές τιμές, με την Inzone M9 να ζητάει 1100€ από το κοινό της, και την Inzone M3 να πορεύεται με προτεινόμενη τιμή τα 600€ περίπου. Η M9 θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι, ενώ η M3 προς το τέλος του έτους. Δείτε τα παρακάτω:

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα