Η Intel “κλέβει” κόσμο από την TSMC για να κερδίσει τη μάχη των CPUs!

Εδώ και χρόνια (πλέον), η Intel αντιμετωπίζει προβλήματα στην παραγωγή chips στις νεότερες λιθογραφίες όπως τα 7nm και οι μικρότερες μέθοδοι απαιτούν όλο και περισσότερη προσπάθεια από τους ερευνητές της κάθε εταιρίας.

Αν και για χρόνια γνωρίζαμε την TSMC, μια Ταιβανέζικη εταιρία με εργοστάσια κατασκευής επεξεργαστών, η οποία προσφέρει τις υπηρεσίες της σε πολλές εταιρίες όπως την Apple, την NVIDIA και πλέον, την Intel, αφού σε κάποιες γενιές επεξεργαστών θα αξιοποιήσει την τεχνογνωσία της TSMC προς όφελός της.

Όμως στο βάθος η Intel έχει άλλα στο μυαλό της, με πρωτοστάτη τον “παλαίμαχο” πλέον Pat Gelsinger, ο οποίος επέστρεψε στην Intel για να εκτελέσει χρέη CEO από τον Φεβρουάριο του 2021, φέρνοντας στην εταιρία το επιθετικό μάρκετινγκ που χρειαζόταν. Με προσεκτικές κινήσεις προσφέρει θέσεις εργασίας σε στελέχη της TSMC με σκοπό να ενδυναμώσει το ηθικό της εταιρίας για τις επόμενες γενιές επεξεργαστών που θα ακολουθήσουν.

Μια κίνηση αναμενόμενη που θα φέρει την Intel σε πλεονεκτική θέση, αλλά αργότερα μέσα στο έτος, θα παίξει σημαντικό ρόλο στα μελλοντικά σχέδια της Intel η οποία θα ταχθεί ενάντια τόσο της TSMC, όσο και της Samsung.

Εξίσου σημαντικό είναι και το γεγονός ότι η Intel θα πραγματοποιεί συνεχώς κινήσεις που θα μας εντυπωσιάσουν μέχρι και το τέλος του 2022 αλλά και το επόμενο διάστημα, όπως συνεργασίες με τις υπηρεσίες της Amazon (Amazon Web Services – AWS) αλλά και την Cisco, όπως δηλώνουν πολλές πηγές.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα