Το K70 Pro Mini: Μικρό και ασύρματο μηχανικό πληκτρολόγιο από την Corsair

Με εξαιρετικά υψηλή τιμή, το K70 Pro Mini Wireless έρχεται στο 60% του μεγέθους ενός τυπικού πληκτρολογίου και τα βάζει με τους μεγάλους παίκτες της αγοράς.

Τα μικρά keyboards τα γνωρίσαμε περισσότερο με την φράση tenkeyless, που αφορούσε πληκτρολόγια που δεν είχαν το κλασικό numpad δίπλα τους. Τα τελευταία χρόνια στην αγορά βλέπουμε και πληκτρολόγια με ακόμα μικρότερο μέγεθος, όπως το νέο K70 Pro Mini, το οποίο αντλεί στοιχεία από το K70, αλλά έρχεται στο 60% του μεγέθους ενός “πραγματικού” πληκτρολογίου.

Συνήθως, τέτοια keyboards έρχονταν με κανονικούς σε ύψος μηχανικούς διακόπτες, όμως το K70 Pro Mini φέρει Cherry MX Red ή Cherry MX Speed με προσδόκιμο ζωής τα 100 εκ. κλικ, ένας εξαιρετικός αριθμός εάν ποτέ τον φτάσουμε.

Το K70 Pro Mini είναι ασύρματο αλλά παράλληλα είναι συμβατό με πολλές πλατφόρμες (Bluetooth), ενώ το polling rate φτάνει τα 8000Hz, ένας αριθμός για τους πραγματικά καμένους του χώρου που ψάχνουν το κάτι παραπάνω από το gaming setup τους και τροφοδοτείται από τη νέα AXON Hyper-Processing Technology της Corsair.

Πέρα από τα κλασικά στοιχεία του πληκτρολογίου όπως τους low-profile διακόπτες της Cherry MX, το K70 Pro Mini έρχεται με παραμετροποιήσιμο RGB για κάθε πλήκτρο ξεχωριστά, μέσα από το λογισμικό της Corsair, iCUE.

Σχεδιαστικά, το πληκτρολόγιο έρχεται με μια frameless αλουμινένια κατασκευή και δεν διαφοροποιείται σημαντικά από τα κλασικά πληκτρολόγια τόσο της Corsair, όσο και πολλών ακόμα πληκτρολογίων της αγοράς.

Η τιμή θα πονέσει αρκετούς gamers, αφού η Corsair ζητάει για το premium αυτό keyboard 189,99€ ενώ θα το βρούμε στα καταστήματα σύντομα.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα