Πόσο μακριά έχει φτάσει ο RPCS3 PlayStation 3 Emulator για το PC;

Ο RPCS3 είναι ένας από τους επικρατέστερους εξομοιωτές για τη δημοφιλή κονσόλα της Sony, το PlayStation 3, τα τελευταία δύο χρόνια.

Το “αδικημένο PlayStation” όπως έχει γίνει τα τελευταία χρόνια γνωστό, είναι η κονσόλα που πολλοί fans του brand δεν ευχαριστήθηκαν πολύ και σε αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο η προσέγγιση της Sony, παρόλο που στην κονσόλα είδαμε τρομερά franchise τα οποία βρίσκουν σιγά σιγά το δρόμο του και προς το PC, μια πλατφόρμα αιρετική σχεδόν για την ιαπωνική εταιρία.

Ο κόσμος του emulation είναι τρομερός και με την είσοδο τεχνολογιών και ανοικτών προτύπων όπως το Vulkan API, το αντίπαλο δέος του DirectX της Microsoft, καθώς και τα ταχύτατα PCs του σήμερα, έδωσαν τη δυνατότητα στους developers να αναπτύξουν φοβερό λογισμικό που επιτρέπει την εκτέλεση πολλών παιχνιδιών από τις παλιότερες γενιές.

Ο RPCS3 emulator είναι ίσως ο γνωστότερος φέρνοντας χιλιάδες πλέον παιχνίδια του PS3 στο PC. Τα τελευταία χρόνια έχει δει την ενσωμάτωση πολλών χαρακτηριστικών όπως του Vulkan API, βασική συνταγή για την εξομοίωση του επαναστατικού – ακόμα και σήμερα – επεξεργαστή Cell της IBM, που κρύβεται στο εσωτερικό των PS3.

Η επιτυχία του κρύβεται στην αποτελεσματικότητα που έχει ο συγκεκριμένος και για την ώρα, πάνω από 2200 παιχνίδια παίζουν κανονικά στο PC, αρκεί αυτό να πληροί τις προϋποθέσεις των προγραμματιστών. Το κορυφαίο χαρακτηριστικό που μόλις έφτασε στον emulator είναι τα save states και οι developers βγήκαν επίσημα στο Twitter για να πουν περισσότερα και να το δείξουν σε όλους.

Το χαρακτηριστικό λειτουργεί πατώντας τον πασίγνωστο συνδυασμό CTRL + S εντός του παραθύρου του emulator αλλά οι developers αναφέρουν ότι δε θα πρέπει να το κάνουμε όταν το παιχνίδι που τρέχει κάνει αυτόματο save, ή όταν το εγκαθιστούμε στον εσωτερικό “χώρο” της emulated κονσόλας. Περισσότερα

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα