Με PCIe Gen 5 ο νέος Samsung 990 Pro: Leak αποκαλύπτει δύο εκδόσεις έως 2TB

Μιας και οι 980 προορίζονται για τη γενιά των PCIe Gen 4, η Samsung ετοιμάζει μια νέα φουρνιά SSDs φτιαγμένους για τον ολοκαίνουργιο δίαυλο PCIe Gen 5.

Η Intel έχει ήδη έτοιμη την πλατφόρμα των 12ης γενιάς που φέρουν PCIe Gen 5 εδώ και πολύ καιρό, από τον Οκτώβριο του 2021 όμως χρειάστηκε να περιμένουμε μέχρι το 2022 για να δούμε SSDs βασισμένους στον νέο αυτό δίαυλο που υπόσχεται bandwidth έως τα 15.000MB/s. Τρομερό εάν αναλογιστούμε ότι οι τωρινοί Gen 4 τερματίζουν τις πιο πολλές φορές στο ένα τρίτο αυτού του αριθμού.

Μέσα στο έτος περιμένουμε και την αντίστοιχα συμβατή πλατφόρμα από την AMD, και οι Ryzen 7000 θα υποστηρίζουν το νέο πρότυπο. Η Samsung φαίνεται πως ετοιμάζει το διάδοχο του 980 Pro και ο 990 Pro εμφανίστηκε ήδη στο διαδίκτυο. Στους enterprise SSDs, που αφορούν άλλο αγοραστικό κοινό, η Samsung έχει ήδη δείξει ταχύτητες άνω των 10GB/s και κάτι αντίστοιχο περιμένουμε από τη νέα σειρά 980 Pro.

Τα δύο μοντέλα που εμφανίστηκαν είναι τα MZ-V9P2T0 και MZ-V9P2T0 και απ’ ότι φαίνεται πέρασαν μόλις πριν από μερικές ημέρες την τελική τους πιστοποίηση, οπότε δε θα αργήσουμε μέχρι να τους δούμε και επίσημα στην αγορά.

Buy Me a Coffee at ko-fi.com

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα