Σε “ελεύθερη πτώση” τα έσοδα της NVIDIA – Ο CEO Jensen Huang απαντά

Σε περίπτωση που δε το μάθατε, τα κρυπτονομίσματα έχουν δει τεράστια πτώση μέσα στο 2022 και οι μεγαλύτεροι πελάτες της NVIDIA – οι cryptominers – δε βρίσκουν πλέον το “άθλημα” ενδιαφέρον οπότε πολλές κάρτες γραφικών της εταιρίας συσσωρεύονται στις αποθήκες.

Σύμφωνα με πολλά δημοσιεύματα και σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα που έδωσε στο φως για τα έσοδα του προηγούμενου τριμήνου (Q2), δείχνουν ότι ο κολοσσός τα βρίσκει σκούρα. Η μειωμένη ζήτηση καρτών γραφικών, όπως γίνεται εμφανές, επηρεάζει και τις πωλήσεις, ενώ εδώ και μερικές εβδομάδες παρατηρούμε τις τιμές να βρίσκονται και αυτές σε ελεύθερη πτώση, όπως και η μετοχή της όπου σήμερα μόνο, έχασε 4%.

Η Gaming κατέγραψε πτώση της τάξης του 44% από το προηγούμενο τρίμηνο, τώρα που οι cryptominers έχουν ήδη ξεπουλήσει το μεγαλύτερο μέρος των καρτών γραφικών τους.

Αυτό που περιμένουμε στην πορεία είναι μειώσεις στις τιμές των καρτών γραφικών, μειώσεις που ενδεχομένως να φτάσουν πολύ σύντομα και στα ελληνικά καταστήματα, μόλις ανανεωθούν τα αποθέματα, όσο περιμένουμε περισσότερα για τις νέες της κάρτες γραφικών, RTX 40.

Ο CEO της NVIDIA, Jensen Huang αναφέρει ότι και το επόμενο τρίμηνο η εταιρία θα εμφανίσει αντίστοιχα χαμηλά νούμερα, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι οι τωρινές μακροοικονομικές συνθήκες θα επηρεάσουν τα αποτελέσματα και στο μέλλον. Παρακάτω ένα μικρό κομμάτι από τα όσα είπε αναφερόμενος στα αποτελέσματα του Q2 της NVIDIA.

“Our gaming product sell-through projections declined significantly as the quarter progressed,

As we expect the macroeconomic conditions affecting sell-through to continue, we took actions with our Gaming partners to adjust channel prices and inventory.

NVIDIA has excellent products and position driving large and growing markets. As we navigate these challenges, we remain focused on the once-in-a-generation opportunity to reinvent computing for the era of AI.”

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα