Τα νέα iPhone 14 και η τεράστια ‘τρύπα’ στο πάνω μέρος της οθόνης!

Μια από τις πιο σημαντικές αναβαθμίσεις της Apple εδώ και χρόνια είναι με σιγουριά το iPhone 14 Pro, θα έλεγε κανείς.

Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε πιο ποιοτικές κάμερες και ισχυρότερους επεξεργαστές σε όλα τα smartphones ανεξαιρέτως. Το iPhone 14, παρόλο που ακολουθεί το ίδιο μονοπάτι έρχεται με μερικές ενδιαφέρουσες βελτιώσεις για τους λάτρεις της αμερικανικής εταιρίας, με πρώτο και καλύτερο το notch!

Συγκριτικά με άλλες χρονιές, η αποκάλυψη της Apple περιελάμβανε μετρημένα πράγματα για τα δύο πρώτα iPhone 14, και iPhone 14 Plus, όμως είδαμε πολλά όσον αφορά τα iPhone 14 Pro και Pro Max που θα δούμε στη συνέχεια.

iPhone 14 & iPhone 14 Plus

Πολύ μικρές αναβαθμίσεις στις κάμερες των 12MP με την είσοδο της Photonic Engine για περισσότερη λεπτομέρεια, οθόνες 6.1 και 6.7 ιντσών, ο περσυνός επεξεργαστής A15 Bionic με 5-πύρηνη GPU, Super Retina XDR με φωτεινότητα έως 1200 nits, Crash Detection και τέλος Emergency SOS via satellite. Αυτά κλείνουν με συντομία τα νέα features των νέων συσκευών που θα ξεκινήσουν να πωλούνται από τις 16 Σεπτεμβρίου και τις 7 Οκτωβρίου αντίστοιχα.

Σημειώνεται ότι αυτά τα iPhones θα πωλούνται σε 5 χρώματα.

iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max

Εκεί που συναντάμε τις μεγαλύτερες αλλαγές, είναι στα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max, και εκεί θα σταθούμε ελαφρώς. Ο ίδιος ο Tim Cook, CEO της Apple έκανε την εισαγωγή προτού δώσει τον λόγο σε μηχανικούς και ειδικούς στο marketing όπως τον Greg Joswiak, για να μιλήσουν για τις δύο νέες συσκευές, που ούτε λίγο ούτε πολύ, παραμένουν στην ίδια σχεδιαστική γραμμή της Apple.

Εδώ το notch είναι η πρώτη μεγαλύτερη αισθητική αλλαγή που βλέπουμε στα iPhone 14 Pro/Pro Max.

Η Apple, έκανε ένα πάλαι ποτέ ενοχλητικό χαρακτηριστικό πιο ενδιαφέρον στο μάτι ενσωματώνοντας χρήσιμα animations και notification σε αυτό το σημείο. Αυτό το ‘πάντρεμα’ hardware και software, η Apple το ονομάζει Dynamic Island και θα περιλαμβάνει πληροφορίες και από εφαρμογές τρίτων, στο iOS 16.

Στο εσωτερικό, ζει ο νέος A16 Bionic, ενώ και η κάμερα αναβαθμίζεται σε 48MP όσον αφορά τον βασικό αισθητήρα σε quad pixel διαρρύθμιση, με τη Photonic Engine, όπως και στο απλό iPhone 14, με στόχο να δημιουργεί πιο λεπτομερείς φωτογραφίες.

Ο τηλεφακός και η ultrawide κάμερα βρίσκονται και αυτές σε κεντρικό σημείο στο νέο iPhone, και όλα τα modes που γνωρίζαμε από το προηγούμενο μοντέλο, βρίσκονται και αυτά εδώ.

Buy Me a Coffee at ko-fi.com

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα