Η AMD αποκαλύπτει την overclocking τεχνολογία EXPO DDR5

Η AMD έχει έτοιμο τον αντίπαλο του Intel XMP και θα έρθει για να μας μπερδέψει όλους!

Ο λόγος για το AMD EXPO, μια ολοκαίνουργια μέθοδο overclocking που θα έρθει μαζί με τους νέους Ryzen 7000 της εταιρίας, στην επίσης νέα πλατφόρμα με το AM5 socket.

Το EXPO σημαίνει Extended Profiles for Overclocking και λειτουργεί αποτελεσματικά, ως η εκδοχή του Intel XMP αλλά για πλατφόρμες της AMD, επιτρέποντας στους έχοντες τον συνδυασμό Ryzen 7000 CPU και EXPO compatible RAM, να πετύχουν υψηλότερες επιδόσεις στο υποσύστημα της μνήμης, χρησιμοποιώντας προφίλ βελτιστοποιημένα για επεξεργαστές Ryzen.

Με τη χρήση πιο επιθετικών συχνοτήτων και timings, η EXPO είναι μια φιλική προς το χρήστη τεχνολογία για overclocking στις μνήμες τύπου DDR5, την οποία μπορούν να εκμεταλλευτούν οι κάτοχοι επεξεργαστών της Ryzen 7000 και μητρικών AM5.

Παρόλο που θα είναι εύκολο στη χρήση, το EXPO θα προσφέρει και μεγαλύτερο βάθος στους χρονισμούς, δίνοντας έτσι και επιπλέον πληροφορίες για τις μνήμες σε όσους enthusiasts θέλουν να βγάλουν το 100%, ή και παραπάνω, από το σύστημά τους.

Πάνω από 15 μοντέλα μνημών DDR5 θα είναι διαθέσιμα με την τεχνολογία EXPO της AMD μόλις κυκλοφορήσουν οι Ryzen 7000 στις 27 Σεπτεμβρίου και από γνωστούς κατασκευαστές όπως οι Kingston, Corsair, G.Skill, Adata και Geil, ενώ οι ταχύτητες έως τα DDR5-6400 θα θεωρούνται δεδομένες από την πρώτη στιγμή.

Πηγή.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα