Google Stadia: Τέλος στη σύντομη πορεία του δίνει η εταιρία

Το Google Stadia ήταν ένα φιλόδοξο project που υποσχέθηκε να φέρει το gaming στο cloud, απομακρύνοντας την ανάγκη για ισχυρούς υπολογιστές, internet και πλήθος καλωδίων. Τα πράγματα όμως δεν εξελίχθηκαν και τόσο καλά και έτσι η Google αποφάσισε να το τερματίσει εν μια νυκτί.

Με το Stadia, το high-end gaming θα έπαιρνε σάρκα και οστά σε οποιοδήποτε tablet, smartphone, έξυπνη τηλεόραση και υπολογιστές, αφήνοντας το load στην Google και όχι στο μέτριο PC που μπορεί να έχουμε στο σαλόνι.

Το gaming στο cloud απαιτεί μονάχα μια γρήγορη σύνδεση στο internet, μαζί με μια μικρή συσκευή και ένα χειριστήριο, για να κάνουν το gaming κατά πολύ καλύτερο.

Σήμερα, η Google επιβεβαίωσε ότι το Stadia δεν ήταν η επιτυχία που περίμενε και διακόπτει κάθε υπηρεσία στις 18 Ιανουαρίου.

Η εταιρία αναφέρει ότι θα γίνουν επιστροφές χρημάτων σε οποιονδήποτε αγόρασε υλικό ή παιχνίδια Stadia στα μέσα Ιανουαρίου του 2023, επομένως οι παίκτες που έχουν επενδύσει στην πλατφόρμα θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους, αλλά όχι τον χρόνο που επένδυσαν περιμένοντας, προφανώς.

Το cloud gaming μπορεί να λειτουργήσει και έχει μέλλον, αλλά το Stadia δεν έδωσε ποτέ το απαραίτητο κίνητρο στους gamers για να αναβαθμίσουν, ενώ καθοριστικό ρόλο έπαιξε και η σύνδεση στο διαδίκτυο.

Το ένα κομμάτι της εξίσωσης, είναι η ταχύτητα στο internet. Όμως για gaming εφάμιλλο με τις κονσόλες και το PC θα πρέπει να βάλουμε στην εξίσωση και τον παράγοντα του latency, κάτι το οποίο είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα αντίστοιχων πλατφορμών.

Η υπηρεσία GeForce NOW της NVIDIA και η πλατφόρμα Xbox Cloud Gaming της Microsoft εκμεταλλεύτηκαν τα υπάρχοντα οικοσυστήματα παιχνιδιών Xbox και PC για να δώσουν στους παίκτες πρόσβαση σε μια μεγάλη βιβλιοθήκη games.

Το Stadia, αντίθετα, φιλοξενούσε σχετικά λίγα παιχνίδια και σχεδόν κανένα αποκλειστικό περιεχόμενο για να δελεάσει παίκτες να δοκιμάσουν την υπηρεσία, και αυτό, ήταν το τελειωτικό χτύπημα που χρειάστηκε για να αποτύχει.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα