Η MSI και οι νέες μητρικές X670 για τους AMD Ryzen 7000

Η MSI ανακοίνωσε πέντε νέες μητρικές X670 ειδικά σχεδιασμένες για τη νέα γενιά επεξεργαστών Ryzen 7000 από την AMD.

Με τη νέα πλατφόρμα των Zen 4, η AMD εισάγει και το ολοκαίνουργιο socket AM5 και αυτό αποτελεί σημαντικό κίνητρο για τους κατασκευαστές hardware. Το νέο socket, σύμφωνα με την AMD θα βρίσκεται στην αγορά μέχρι και το 2025, υποδηλώνοντας ότι έχει ακόμα αρκετή ζωή, όπως άλλωστε συνέβη και με το AM4.

Αυτό σημαίνει αναβάθμιση στη νεότερη γενιά χωρίς να απαιτείται κατ’ ανάγκη η αναβάθμιση της μητρικής, και βλέποντας τα μοντέλα που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής, σίγουρα δε θα δούμε περιορισμούς ακόμα και στην επόμενη γενιά, αφού πολλές μητρικές έχουν προβλέψει για άφθονες θύρες επέκτασης και features.

Η νέα οικογένεια μητρικών X670 της MSI περιλαμβάνει τις εξής: MEG X670E GODLIKE, MEG X670E ACE, MPG X670E Carbon WiFi και τέλος την Pro X670-P WiFi.

Με τη νέα γενιά μητρικών, η MSI προσφέρει υποστήριξη τόσο για Intel XMP όσο και AMD EXPO με μνήμες DDR5, ενώ οι επιλογές της εταιρίας όπως το Memory Try It στόχο έχουν να κάνουν το overclocking πιο εύκολο, ιδίως μετά το χρόνο που κάνουν για να ξεκινήσουν τα νέα συστήματα που είναι βασισμένα στη νέα γενιά Ryzen 7000.

Όλες οι μητρικές X670 και X670E της MSI υποστηρίζουν PCIe 5.0, αν και ο αριθμός των διαθέσιμων γραμμών PCIe 5.0 σε κάθε μητρική πλακέτα θα ποικίλλει, και αυτό ως ένα μέσο να διατηρηθεί το συνολικό κόστος σε λογικό πλαίσιο. Για να γλυκάνει περισσότερο τους enthusiasts, η MSI ετοιμάζει και τον SPATIUM PCIe 5.0 SSD, ο οποίος είναι ικανός να προσφέρει ταχύτητες ανάγνωσης/εγγραφής διπλάσιες από τους τυπικούς PCIe 4.0 SSDs.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα