Το FSR 2 αποκτά ακόμα καλύτερο το upscaling στην έκδοση 2.1

Νωρίτερα φέτος, η AMD ανακοίνωσε το FidelityFX Super Resolution 2 (FSR 2), με τον πηγαίο κώδικα και την αρχική υποστήριξη της μηχανής γραφικών Unreal Engine. Τώρα ήρθε η στιγμή για την πρώτη “ανανέωση“.

Το ποσοστό υιοθέτησης από τους προγραμματιστές ήταν εξαιρετικό – και το FSR 2 βρίσκεται πλέον διαθέσιμο σε 45 παιχνίδια, από τα οποία τα 20 είναι ήδη διαθέσιμα και τα υπόλοιπα θα έρθουν μέσα στο έτος, αλλά και μέσα στο 2023. Η νεότερη έκδοση του προτύπου ονομάζεται FSR 2.1 και βελτιώνεται στα σημεία προσθέτοντας πιο λεπτομερή οξύτητα, μειωμένο ghosting στην εικόνα και καλύτερες επιδόσεις στο σύνολό της.

Το Farming Simulator 2022, που κυκλοφορεί από την Giants ήταν από τα πρώτα που έλαβε τη νέα αναβάθμιση, και τα αποτελέσματα είναι σημαντικά βελτιωμένα. Ακόμη ένα είναι το Judgement, το οποίο έχει λάβει αρκετά καλές κριτικές και η λίστα συνεχίζεται με μερικούς ενδιαφέροντες τίτλους.

FSR 2.1 και στην Unreal Engine

Η AMD ανακοίνωσε επίσης και το επίσημο plugin για την Unreal Engine, που σημαίνει ότι τώρα οι προγραμματιστές έχουν τη δυνατότητα να το συμπεριλάβουν στα παιχνίδια τους που βασίζονται στις μηχανές 4.26, 4.27 και τη νεότερη Unreal Engine 5.

Το γεγονός ότι είναι ανοικτού κώδικα, είναι θετικό για όσους θέλουν να δοκιμάσουν και να αναπτύξουν την τεχνολογία περεταίρω, κάνοντας έτσι τη δουλειά των developers σαφώς πιο εύκολη. Σημαντικές προσθήκες στο FSR 2 και το FSR 2.1 είναι το Cyberpunk 2077 και το Red Dead Redemption 2, ενώ ακόμα και το Hitman 3, θα δεχτεί αναβάθμιση που θα βελτιώσει τις επιδόσεις σε πλήθος καρτών γραφικών.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα