Εντυπωσιακές οι επιδόσεις της NVIDIA RTX 4080 16GB σε νέο leak

Οι δύο NVIDIA GeForce RTX 4080 προετοιμάζονται για κυκλοφορία τον Νοέμβριο και τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, περιμένουμε ακόμη την RTX 4090 να φτάσει στο γραφείο.

Φυσικά το γεγονός ότι η 4080 έρχεται με δύο παραλλαγές ως προς την VRAM, (16 GB και 12 GB) οι gamers είναι ξεκάθαρα ανυπόμονοι να μάθουν περισσότερα για τις νέες κάρτες γραφικών που στοχεύουν να αναβαθμίσουν στα gaming PCs τους, αφού περίμεναν πόσους μήνες τεχνολικής “ξηρασίας” στο τοπίο του PC hardware.

Από αμφιλεγόμενες πηγές, μαθαίνουμε τις πρώτες πληροφορίες για τις επιδόσεις που θα έχει η RTX 4080 της NVIDIA. Συγκεκριμένα, οι επιδόσεις στο 3DMark, φαίνονται ήδη εντυπωσιακές, με την 4080 16GB να ξεπερνά την 3090 Ti κατά περίπου 20 με 30%. Δεδομένης της ισχύος της RTX 3090 Ti, φαίνεται ότι η NVIDIA δεν “τσιγκουνεύτηκε” και προσφέρει ένα αρκετά αξιοσημείωτο άλμα στις επιδόσεις.

Όμως όλα αυτά αποτελούν για την ώρα φήμες όμως θα είναι εξαιρετικά για τους φίλους που θέλουν να αναβαθμίσουν είτε στη νέα σειρά, είτε στα κομμάτια που θα μείνουν από την τωρινή σειρά RTX 30. Ας μη ξεχνάμε βέβαια και αυτούς που περιμένουν την απάντηση της AMD, που θα βασίζονται στην αρχιτεκτονική RDNA 3.

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα