Η Nvidia RTX 3060 Ti – Τώρα και με μνήμες GDDR6X

Η Nvidia δεν έχει ξεχάσει την σειρά RTX 30 και περιμένουμε να κυκλοφορήσει ακόμα ένα μοντέλο της midrange RTX 3060 Ti, δίνοντας κίνητρο σε όσους δεν έχουν ακόμα αναβαθμίσει.

Από τα leaks που καταφθάνουν ήδη, η 3060 Ti θα κυκλοφορήσει και με μνήμες τύπου GDDR6X, όμοιες με αυτές που συναντάμε στις κατά πολύ ταχύτερες RTX 3080, μεταξύ άλλων. Από τη διαρροή που έχουμε στα χέρια μας, βλέπουμε ότι η νεότερη RTX 3060 Ti δείχνει κατά 7% ταχύτερη έναντι της παλιάς έκδοσης που φέρει μνήμες GDDR6.

Τα benchmarks που δοκιμάστηκαν είναι το FireStrike και το TimeSpy, ωστόσο αξίζει να αναφέρουμε ότι η διαφορά θα έχει διακυμάνσεις σε πραγματικά gaming σενάρια.

Ενδιαφέρον είναι επίσης το γεγονός ότι η συγκεκριμένη θα φέρει τον πυρήνα GA104-202 και boost χρονισμούς έως τα 1665 MHz. Οι ανανεωμένες μνήμες ωστόσο τρέχουν στα 19 Gbps και προσφέρουν έως και 35% υψηλότερο bandwidth, το οποίο συνεισφέρει αρκετά σε gaming σε όλες τις αναλύσεις.

Μετά το cancel της RTX 4080 12GB που ήρθε στο φως αρκετά πρόσφατα, πιστεύουμε ότι αυτό το μοντέλο θα κυκλοφορήσει προς το τέλος του έτους, αφού οι συνεργάτες της Nvidia βρίσκονται σε frenzy mode.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα