Η πρώτη custom RTX 4090 σπάει ρεκόρ στα χέρια του overclocker OGS

Ο παγκοσμίου φήμης Έλληνας overclocker Σταύρος έκανε ξανά επίδειξη δύναμης με την καινούργια του λευκή RTX 4090 η οποία έτρεξε στα 3.7GHz.

Πολλοί από εσάς που παρακολουθείτε τα δρώμενα στο enthusiast κομμάτι θα γνωρίζεται για την ύπαρξη της GALAX, ενός niche κατασκευαστή, γνωστό κυρίως από τις extreme-friendly GPUs της. Η νέα της Galax GeForce RTX 4090 Hall of Fame εμφανίστηκε και έφτασε στα χέρια του Σταύρου, κατά κόσμον γνωστός και ως OGS.

Με τη συνοδεία υγρού αζώτου και ενός custom BIOS που επιτρέπει τα διπλάσια watt από τους δύο 12VHPWR 16-Pin connectors που βρίσκονταν επάνω στη GPU. Με το ξεκλείδωτο wattage το οποίο μπορεί να φτάσει και να ξεπεράσει τα 1000W, ο OGS κατέκτησε πολλές πρώτες θέσεις σε μετροπρογράμματα όπως το GPUPI, το οποίο είναι η GPU έκδοση του πασίγνωστου στους κόλπους των overclockers SuperPi, αλλά για χρήση με επεξεργαστές.

Στο GPUPI, που είναι πιο ανεκτικό από πλευράς συχνοτήτων, η RTX 4090 HOF έφτασε τα 3705 MHz με ψύξη υγρού αζώτου, ενώ ολοκλήρωσε 32 εκατομμύρια υπολογισμούς του ‘π’ σε λιγότερο από 50 δευτερόλεπτα. Από τις δοκιμές ξεχωρίζουμε και το αποτέλεσμα στο 3DMark Port Royal, το οποίο όντας πιο βαρύ έτρεξε στα 3570 MHz, ενώ οι μνήμες έτρεξαν στα 23.5 Gbps, από τα εργοστασιακά 21 Gbps.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα