Η ASUS έχει έτοιμη τη gaming οθόνη ROG Swift Pro των 540Hz!

Η ASUS ROG Swift Pro PG248QP θα είναι η πρώτη gaming οθόνη 540Hz στον κόσμο και ξεπερνάει ακόμα και το περσυνό μοντέλο των 500Hz που ανακοίνωσε πέρυσι. Η ASUS μας δείχνει το εν λόγω monitor με αφορμή την έκθεση CES 2023 η οποία λαμβάνει χώρα αυτή τη στιγμή στο Las Vegas.

Η PG248QP διαθέτει ένα overclocked E-TN πάνελ με ρυθμό ανανέωσης 540Hz, αριθμός που προκαλεί ίλιγγο, μεταφορικά. Η ROG Swift Pro είναι κατασκευασμένη για gamers που μπορεί να μην χρειάζονται απαραίτητα υψηλή ανάλυση, αλλά την ταχύτητα και το χαμηλό latency της συγκεκριμένης.

Η ROG Swift Pro διαθέτει ενσωματωμένο NVIDIA G-Sync Reflex Analyzer και ενσωματωμένο μετατροπέα ESS DAC για surround ήχο με σχεδόν μηδενική καθυστέρηση. Αυτή η οθόνη έρχεται με ανάλυση 1920 x 1080, γι’ αυτό και φέρει μόνο με υποδοχές HDMI 2.0 και DisplayPort 1.4.

Σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές, όπως την Alienware AW2524H που χρησιμοποιεί IPS πάνελ για να επιτύχει ρυθμό ανανέωσης 480/500Hz(OC), η ASUS χρησιμοποιεί TN πάνελ, τα οποία είναι ξεπερασμένα εν έτη 2023. Προσφέρει 90% κάλυψη της χρωματικής παλέτας DCI-P3, αλλά δεν είναι διαθέσιμες περαιτέρω λεπτομέρειες.

Η οθόνη παρουσιάστηκε μαζί με την PG27AQDM, η οποία είναι μια οθόνη OLED που διαθέτει πάνελ 27 ιντσών 1440p. Αυτή η οθόνη είχε ήδη ανακοινωθεί τον περασμένο μήνα. Το σημαντικότερο χαρακτηριστικό της είναι ο υψηλός ρυθμός ανανέωσης των 240Hz. Η ASUS επιβεβαιώνει ότι αυτή η οθόνη έχει βελτιωμένη θερμική σχεδίαση με custom ψύκτρα και βελτιστοποιημένη τροφοδοσία του πάνελ για πιο αποδοτική και δροσερή λειτουργία.

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα