Samsung Odyssey Neo G9: ‘Η πρώτη Dual 4K ultrawide gaming οθόνη στον κόσμο’!

Η έκθεση CES 2023 ξεκινάει και η Samsung ανακοίνωσε τη νέα gaming οθόνη Odyssey Neo G9 (G95NC), η οποία προσφέρει στους gamers νέα επίπεδα λεπτομέρειας με ασύγκριτο οπτικό εύρος (field of view) χάρη στην ανάλυση των 7.680 x 2.160 pixels και αναλογία διαστάσεων 32:9 – όλα αυτά σε μία οθόνη.

Η κυρτή οθόνη (1000R) έχει διαγώνιο 57 ίντσες και χρησιμοποιεί τεχνολογία quantum mini LED υποστηρίζοντας ταυτόχρονα VESA Display HDR 1000 για απαράμιλλη ποιότητα εικόνας σε πολλά σενάρια χρήσης, από σκοτεινές μέχρι φωτεινές σκηνές. Η matte επίστρωση μειώνει την αντανάκλαση του φωτός, για να μείνετε κολλημένοι στη δράση και πουθενά αλλού.

Είναι επίσης η πρώτη στον κόσμο που φέρει θύρα τύπου DisplayPort 2.1, η οποία μεταφέρει δεδομένα περίπου δύο φορές πιο γρήγορα από το DisplayPort 1.4 που χρησιμοποιούνταν προηγουμένως, ενώ γίνεται εξίσου μοντέρνα με την τελευταία έκδοση του HDMI. Επιπλέον, το νέο DisplayPort 2.1 επιτρέπει τη συμπίεση ροής οθόνης (Display Stream Compression – DSC) χωρίς απώλειες, για τη μετάδοση εικόνας και ήχου υψηλής ευκρίνειας, χωρίς αλλοιώσεις.

Η Odyssey Neo G9 υποστηρίζει επίσης ρυθμό ανανέωσης 240Hz, ώστε οι gamers να μη χάσουν στιγμή κατά τη διάρκεια ακόμα και του πιο γρήγορου παιχνιδιού.

Παράλληλα η Samsung μας έδειξε και την Odyssey OLED G9, η οποία υπόσχεται ακόμα φωτεινότερο panel, βαθύτερα μαύρα και σχεδόν άπειρη χρωματική αντίθεση, φέροντας ένα από τα πιο ιδιαίτερα panels της αγοράς.

Η Odyssey OLED G9 (G95SC) είναι η τελευταία προσθήκη στη σειρά Odyssey, με διπλή κυρτή οθόνη 4K HD 49″ 1800R, με αναλογία 32:9. Ο φωτισμός OLED τεχνολογίας Quantum Dot ελέγχεται pixel-by-pixel, επιτρέποντας έναν σχεδόν απεριόριστο λόγο χρωματικής αντίθεσης.

Για την ώρα, η Samsung δεν κάνει λόγο για τις τιμές των μοντέλων. Περισσότερα στοιχεία μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site της Samsung.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα