Τα Windows 11 θα αποκτήσουν λογισμικό για όλο το RGB μας

Ακόμη έναν λόγο για να αναβαθμίσουμε στα Windows 11 ψάχνει η Microsoft και η προσθήκη λογισμικού για τον RGB εξοπλισμό μας βάζει σε σκέψεις.

Ένα ενιαίο λογισμικό ελέγχου των RGB LED θα έρθει σύντομα στα Windows 11, αλλά είναι αρκετό για να αναβαθμίσει κανείς στο νεότερο λειτουργικό;

Το RGB λογισμικό μπορεί να γίνει ένα απίστευτα ενοχλητικό πράγμα, ειδικά αν χρησιμοποιείτε προϊόντα από πολλούς διαφορετικούς κατασκευαστές. Μπορεί να έχετε ανεμιστήρες της Corsair, πληκτρολόγιο Razer και μια Gigabyte μητρική. Σε κάθε περίπτωση ο φωτισμός ελέγχεται από το λογισμικό της κάθε εταιρίας και όχι από ένα ενιαίο interface.

Πρόκειται για τρία ξεχωριστά προγράμματα σε ένα μόνο PC, καθένα από τα οποία απορροφά λίγο από τους πόρους του. Ευτυχώς, η Microsoft σχεδιάζει να κάνει τον έλεγχο RGB λίγο πιο εύκολο, τουλάχιστον αν χρησιμοποιείτε τα Windows 11.

Μέσα στην 25295 preview build των Windows 11 υπάρχει ήδη ένα λογισμικό ελέγχου RGB συσκευών, το οποίο πιθανότατα θα ενσωματωθεί σε μελλοντικές εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος. Αυτό το λογισμικό υπόσχεται καθολικό έλεγχο του RGB στο PC, αναλαμβάνοντας τους ρόλους πολλαπλών λύσεων ελέγχου RGB χωρίς να χρειάζεται να έχουμε εγκατεστημένη την εφαρμογή του κάθε κατασκευαστή.

Στο παρακάτω screenshot που βρήκαν οι πηγές μας, μπορούμε να δούμε το πρόγραμμα σε δράση, σε ένα σύστημα με ακουστικά ASUS ROG, Stream Deck και μερικές ακόμα gaming συσκευές.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα