Το Nvidia RTX Video Super Resolution διαθέσιμο στις RTX 30 και RTX 40 GPU

Όπως υποσχέθηκε η Nvidia, το RTX Video Super Resolution κυκλοφορεί στον απόηχο του Φεβρουαρίου και ενεργοποιεί το πολυπόθητο χαρακτηριστικό στις κάρτες γραφικών των σειρών RTX 30 και RTX 40.

Η τεχνική, που ανακοινώθηκε στις αρχές του έτους, χρησιμοποιεί τους πυρήνες Tensor του 3D chip για το upscale της ανάλυσης ενός βίντεο στον Google Chrome ή το Microsoft Edge, αμφότεροι τρέχουν με τη μηχανή Chromium.

Η εταιρεία αναφέρει ότι ειδικά οι χρήστες με οθόνη 1440p ή 4K θα επωφεληθούν από το VSR, καθώς πάνω από το 90% όλων των εικόνων στο διαδίκτυο έχουν ανάλυση 1080p ή μικρότερη. Να σημειωθεί ότι το VSR είναι έννοια που ξεκίνησε από την AMD και αφορά το Virtual Super Resolution, μια τεχνική super sampling που δημιουργεί υψηλότερης ανάλυσης εικόνα ακόμα και σε 1080p monitors. Ωστόσο οι δύο τεχνικές δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους.

Η λίστα των υποστηριζόμενων ιστότοπων που θα λειτουργεί το VSR της Nvidia περιλαμβάνει το Twitch και το YouTube, καθώς και υπηρεσίες streaming όπως το Netflix, το Prime Video, το Disney+ και το HBO Max.

Όσοι θέλουν να ξεκινήσουν με το upscaler πρέπει να διαθέτουν κάρτα γραφικών με βάση την Ampere ή την Lovelace (επιτραπέζιο ή φορητό υπολογιστή) και να εγκαταστήσουν την τελευταία έκδοση του browser και του driver (531.18 WHQL).

Στη συνέχεια, στον πίνακα ελέγχου της Nvidia στην καρτέλα Video μπορείτε να τσεκάρετε το πλαίσιο RTX Video και να επιλέξετε την επιθυμητή ποιότητα. Το επίπεδο 1 υποστηρίζεται από όλες τις παραπάνω GPU, ενώ για το επίπεδο 4 συνιστάται ισχυρότερο hardware.

Πηγή: Nvidia.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα