Η Huawei κρύβει τα chip της για να προστατεύσει τους προμηθευτές της στο MWC 2023

Για τη Huawei αυτή τη στιγμή, είναι σχεδόν αδύνατο να προμηθευτεί chips για τα server προϊόντα που χρησιμοποιεί ευρέως στην Κίνα και σε άλλες χώρες. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αδυνατεί να αποκτήσει τα chip που χρειάζεται – απλώς δεν θέλει να γνωρίζει κανείς ποιος της τα πουλάει!

Στο Mobile World Congress στη Βαρκελώνη, η εταιρία παρουσίασε τις νέες μητρικές για server με όλα τα τσιπ καλυμμένα με μονωτική ταινία και ψύκτρες για να κρύψει τα ονόματα των κατασκευαστών τους.

Από τη στιγμή που η Huawei είναι θύμα του συνεχιζόμενου εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, με την αιτιολογία ότι η δεύτερη έχει δεσμούς με τον στρατό της Λαϊκής Δημοκρατίας, η εταιρία δεν μπορεί πλέον να προμηθεύεται hardware και software από εταιρίες με έδρα τις ΗΠΑ, ή να περιέχει τεχνολογίες που έχουν αναπτυχθεί στην Αμερική χωρίς να λάβει την κατάλληλη άδεια από το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ.

Η θυγατρική της Huawei, HiSilicon, έχασε την πρόσβαση σε εργοστάσια παραγωγής ημιαγωγών εκτός Κίνας, γεγονός που μπλόκαρε σε μεγάλο βαθμό την ανάπτυξη προηγμένων chip που θα έφερνε στο προσκήνιο. Ωστόσο κατά πάσα πιθανότητα αυτά τα chips βρίσκονται κάτω από τις ταινίες του MWC, όπως υποστηρίζουν έγκυρα μέσα στο Twitter, όπου και πρωτοέγινε γνωστό το θέμα.

Όπως αποδεικνύεται, η Huawei έχει ακόμα διάφορους τρόπους για να αποκτήσει τα τσιπ που χρειάζεται. Η κινεζική εταιρεία φέρεται να συνεργάζεται με την SMIC, με έδρα την Κίνα, ακόμα μια εταιρία που έβαλε ‘φρένο’ στην ταχύτατη ανάπτυξή της εξαιτίας των κυρώσεων που επέβαλαν οι ΗΠΑ. Η εταιρία θα κατασκεύαζε μάλιστα και εγκαταστάσεις ικανές να παράγουν και system on chip που χρειάζεται για την κατασκευή των προϊόντων της και χρησιμοποιούνται σε συσκευές όπως smartphones.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα