Το Nvidia RTX Remix runtime γίνεται open-source και κάνει το modding ευκολότερο

Το RTX Remix είναι μια επαναστατική modding πλατφόρμα για το remastering κλασικών παιχνιδιών DirectX 8 και 9 με path tracing, NVIDIA DLSS, AI-enhanced textures και user-created assets.

Μέρος της σουίτας εφαρμογών NVIDIA Studio, αποτελείται από δύο βασικά συστατικά που επιτρέπουν στους modders να κάνουν remaster κλασικά παιχνίδια στην πλατφόρμα του PC. Τα RTX Remix creator toolkit και RTX Remix runtime.

Το RTX Remix creator toolkit, που βασίζεται στο NVIDIA Omniverse και χρησιμοποιήθηκε για την ανάπτυξη του Portal με RTX, επιτρέπει στους modders να ανακατασκευάσουν την εμφάνιση οποιουδήποτε παιχνιδιού αξιοποιώντας τα διαθέσιμα AI εργαλεία στις RTX GPUs. Και το RTX Remix creator toolkit θα κυκλοφορήσει σύντομα σε early access.

Το runtime RTX Remix καταγράφει τη σκηνή ενός παιχνιδιού και αντικαθιστά σε πραγματικό χρόνο μέρη του παιχνιδιού, ενώ εισάγει τεχνολογίες RTX, όπως path tracing, DLSS 3 και Reflex.

Ήδη, οι προγραμματιστές modding έχουν χρησιμοποιήσει το RTX Remix runtime από το Portal With RTX για να δημιουργήσουν πειραματικές σκηνές με path tracing σε πολλά κλασικά παιχνίδια και από τη στιγμή που η όλη library περνάει στο GitHub σαν ανοικτού κώδικα, περιμένουμε πολλές δημιουργίες από την κοινότητα.

Για να ενισχύσει λοιπόν την κοινότητα των modders και για να επεκτείνει τη συμβατότητα του Remix με πολλά περισσότερα games, η NVIDIA δημοσιεύει σήμερα το runtime RTX Remix ως ανοικτού κώδικα project, στο GitHub.

Παρακάτω, φαίνεται το διάγραμμα του RTX Remix, ως προς το original περιεχόμενο που τροποποιεί, ενώ αναφέρονται και οι propriatary τεχνολογίες της εταιρίας που δεν είναι open-source και δεν δίνονται με τη βιβλιοθήκη.

Πηγή: Nvidia.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα