Η ‘γκάφα’ της MSI της στοίχησε το λανσάρισμα μιας GPU

Μια ατυχής ονομασία έκανε την Nvidia να επέμβει στο λανσάρισμα της νέας κάρτας γραφικών της MSI.

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι κατασκευαστές hardware χρησιμοποιούν περίεργες ονομασίες για να μιλήσουν στο κοινό τους. Η MSI έχοντας πλήρη γνώση για τη σειρά Super και τη σημασία της, κυκλοφόρησε την MSI GeForce RTX 3060 Ti Super 3X 8GD6X πριν από έναν περίπου μήνα.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στην ονομασία του προϊόντος, αφού το Super αναφέρεται σε ένα ταχύτερο chip και στην περίπτωση της 3060 Ti, δεν υπάρχει. Οπότε, η προσπάθεια της MSI θα δημιουργούσε σύγχυση στους καταναλωτές που θα την αγόραζαν, περιμένοντας επιδόσεις καλύτερες από μια 3060 Ti.

Ο λόγος που ονομάστηκε έτσι δεν είναι σαφής, όμως με βάση τις φωτογραφίες που έχουμε στα χέρια μας, η MSI αξιοποίησε την ψύκτρα των Suprim GPU, με τρεις ανεμιστήρες και άφθονο RGB.

Αν και για την ώρα αποτελεί φήμη, λέγεται ότι η Nvidia έκανε άμεση παρέμβαση και ‘έκοψε’ τις πωλήσεις της εν λόγω GPU προτού έρθει και σε άλλες περιοχές του κόσμου. Σημειώνεται ότι η MSI, σαν τελευταίο μέτρο, τροποποίησε την ονομασία σε Super3X, ωστόσο και αυτή η αλλαγή λέγεται πως δεν άλλαξε τη στάση της Nvidia. Το νέο το έπιασε το HKEPC και το ανέφερε στο twitter.

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα