AMD A620 Chipset: Προσιτές, αλλά σημαντικά περιορισμένες μητρικές

Η AMD εισάγει στην αγορά, χωρίς ιδιαίτερες ανακοινώσεις, το μικρότερο A620 chipset το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες έρχεται σημαντικά περιορισμένο για να φτάσει στην MSRP της εταιρίας.

Το AMD A620 chipset υποστηρίζει CPUs με μέγιστο TDP τα 88W, αλλά αυτό δεν ισχύει για όλα τα μοντέλα που θα δούμε στην αγορά και αυτό ενδέχεται να επηρεάσει τις επιδόσεις της κάθε μητρική, όπως δηλώνουν πολλά μέσα.

Το A620 chipset δεν υποστηρίζει τον δίαυλο PCIe Gen5 (δείτε το συγκριτικό μας για να μάθετε περισσότερα), η οποία είναι ίσως η πιο σημαντική διαφορά με τη σειρά B650. Υπάρχουν επίσης λιγότερα ωφέλιμα PCIe lanes, μέχρι 36 γραμμές όπως σημειώνει το επίσημο υλικό της AMD.

Το πιο σημαντικό είναι ότι το chipset δεν υποστηρίζει CPU overclocking, και έτσι οι κατασκευαστές θα εξοικονομήσουν μερικά δολάρια αφήνοντας έτσι ένα πιο λιτό κύκλωμα τροφοδοσίας στις περισσότερες μητρικές. Το A620 υποστηρίζει όμως το overclocking των μνημών και υποστηρίζει το πρότυπο DDR5 όπως όλες οι πλακέτες της σειράς 600.

amd-a620-chipset-features

Ουσιαστικά, αφήνοντας ελεύθερο το DRAM overclocking αποκτάμε περισσότερες επιδόσεις απλά υπερχρονίζοντας την μνήμη, ή αγοράζοντας ένα ακριβότερο και ταχύτερο DDR5 memory kit – πράγμα άκρως θετικό για την μικρή πλατφόρμα της AMD.

Αυτό που επιβεβαιώνεται τώρα είναι ότι το A620 chipset μπορεί να έχει περιορισμένη υποστήριξη για επεξεργαστές Ryzen 7000 με TDP μεγαλύτερο από 65W. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι εγγυημένη η υποστήριξη όλων των Ryzen 7000X3D από εργοστασίου σύμφωνα με πηγές.

Η AMD ισχυρίζεται ότι οι επεξεργαστές με TDP τα 65W υποστηρίζονται κανονικά, αλλά τα μοντέλα με υψηλότερο TDP μπορεί να τρέχουν με περιορισμένους χρονισμούς όσον αφορά το multithread, ωστόσο η AMD αναφέρει ότι αυτό θα έχει “ελάχιστο αντίκτυπο στις επιδόσεις κατά το gaming”.

amd-a620-chipset-features-2

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα