Η Intel θα αλλάξει τα ονόματα των “Core i” series CPUs

Όπως όλα δείχνουν, η Intel ετοιμάζεται να κάνει μια από τις μεγαλύτερες αλλαγές των τελευταίων ετών, και μάλλον θα ξεκινήσει από τα notebooks.

Το “i” στα μοντέλα, όπως τα i3, i5, i7 και i9, το γνωρίζουμε εδώ και χρόνια. Ο κάθε αριθμός έχει τη δική του σημασία και διαχωρίζει τους επεξεργαστές σε τρεις ξεχωριστές κατηγορίες που διαφέρουν στον αριθμό των πυρήνων, στις cache καθώς και σε άλλα χαρακτηριστικά.

Σε μια ‘επίσημη-ανεπίσημη’ δήλωση, η Intel, δια στόματος Bernard Fernandes, διευθυντής παγκόσμιας επικοινωνίας της Intel, επιβεβαιώνει ότι θα δούμε αλλαγές στην ονομασία των κλασικών Core επεξεργαστών καθώς η εταιρία βρίσκεται σε ένα “σημείο καμπής”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο tweet του.

Πριν από λίγες ημέρες, είδαμε την εμφάνιση του Core Ultra 5 1003H στο benchmark του Ashes of the Singularity, και η ονομασία του δεν πέρασε απαρατήρητη από την κοινότητα.

Το προσωνύμιο ‘Ultra’ που εμφανίστηκε, προετοιμάζει το έδαφος λίγο πριν την έλευση των Meteor Lake για φορητούς υπολογιστές και desktops, οπότε αναμένεται να δούμε αντίστοιχη ονομασία και τα desktop μοντέλα μετά το καλοκαίρι όπως Core Ultra 5, Core Ultra 7 και Core Ultra 9, όταν και περιμένουμε τη νέα οικογένεια επεξεργαστών στην αγορά.

Σημειώνεται, ότι εκτός από αυτά, οι Meteor Lake για desktops (Meteor Lake-S) θα συνοδεύονται και από νέο socket που θα περιπλέξει την αναβάθμιση για χιλιάδες καταναλωτές.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα