Ο Corsair MP700 γίνεται ο ταχύτερος PCIe Gen 5 SSD της εταιρίας!

Η Corsair παρουσίασε επίσημα τον νέο SSD MP700, τον πρώτο SSD PCIe 5.0 της εταιρίας που κυκλοφορεί στην αγορά αυτή τη στιγμή.

Ο MP700 είναι διαθέσιμος σε χωρητικότητες 1TB και 2TB και προσφέρει στους χρήστες ταχύτητες διαδοχικής ανάγνωσης και εγγραφής έως και 10.000 MB/s, δηλαδή έως και 40% υψηλότερες ταχύτητες από τους τωρινούς PCIe 4.0 SSD.

Με το λανσάρισμα του MP700 SSD, η Corsair πήρε την τολμηρή απόφαση να μην διαθέσει τον SSD στην αγορά με μια προ-εγκατεστημένη ψύκτρα και αντ’ αυτού, προτείνει στους χρήστες είτε την αγορά της δική τους aftermarket ψύκτρας, είτε απλά να χρησιμοποιήσουν την ενσωματωμένη M.2 ψύκτρα που υπάρχουν σε πολλές μητρικές.

Έτσι, ο SSD έρχεται με compact σχεδίαση στο τυπικό M.2 2280 form factor, λειτουργεί άψογα με τεχνολογίες όπως το Directstorage της Microsoft και έρχεται με εργοστασιακή εγγύηση 5 ετών.

Οι πληροφορίες μέσα από την Corsair, αναφέρουν ότι το drive τρέχει χάρη σε 3D TLC NAND, ενώ πιθανολογούμε ότι ο controller είναι ο Phison PS5026-E26 PCIe 5.0, όπως επιβεβαιώνει και το Anandtech από τη δική του παρουσίαση.

Τέτοιες ψύκτρες θα επιτρέψουν στον MP700 να παρέχει βέλτιστα επίπεδα απόδοσης υπό σταθερά φορτία.

Πηγή: Corsair.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα