Nvidia RTX 4060 Ti με 8GB & 16GB: Στα ράφια από τα τέλη Μαΐου

Οι φήμες πληθαίνουν για την επόμενη κάρτα γραφικών της Nvidia, και αυτή τη φορά αφορούν το μικρότερο μοντέλο της Ada Lovelace αρχιτεκτονικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες από διεθνή μέσα, η νεότερη GPU που θα προσθέσει η Nvidia στο lineup της, είναι η GeForce RTX 4060 Ti, η οποία θα έρθει σε δύο εκδόσεις.

Με το διαδίκτυο να συνεχίζει το rant σχετικά με την λίγη VRAM που βάζουν οι κατασκευαστές, η Nvidia, σύμφωνα με φήμες, θα διαθέσει την mainstream GPU της με 8GB αλλά και 16GB.

Η περισσότερη μνήμη βοηθάει στις καλύτερες επιδόσεις, ιδίως σε υψηλότερες αναλύσεις, όπου το bandwidth των καρτών με λίγη VRAM είναι συνήθως πολύ περιορισμένο – σε βαθμό που απλά βάζοντας έξτρα μνήμη με extreme μεθόδους αυξάνει σημαντικά τις επιδόσεις (κολλήσεις που οδηγούν σίγουρα σε ακύρωση της εγγύησης).

Αλλά η Nvidia δε θα το αφήσει να περάσει έτσι. Στόχος της, είναι να λανσάρει πρώτα την περιορισμένη RTX 4060 Ti 8GB, ενώ η έκδοση των 16GB θα φτάσει στα ράφια των καταστημάτων τον Ιούλιο. Μαζί με την GeForce RTX 4060 Ti όμως, γίνεται λόγος και για την απλή έκδοση, ονόματι GeForce RTX 4060 8GB.

Παρά το μικρό σχετικά frame buffer των 8GB, η συγκεκριμένη θα αποτελεί μια ακόμα πιο προσιτή κάρτα γραφικών για αυτούς που ‘προσέχουν για να έχουν’ και η οποία θα κυκλοφορήσει και αυτή τον Ιούλιο – μια εξαιρετική προσπάθεια για upsell από την Nvidia.

Οι φήμες αναφέρουν ότι και οι τρεις παραλλαγές θα ανακοινωθούν προς το τέλος του μήνα, και όλα μας τοποθετούν στην ερχόμενη Computex 2023.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα