Οι DDR5 γίνονται ακόμα πιο προσιτές για τους enthusiasts

Όσον αφορά τις νέες γενιές επεξεργαστών, το να πετύχεις υψηλότερες ταχύτητες στις νέες σου DDR5 είναι ένα ρίσκο που παίρνει ένας enthusiast, εν γνώση του.

Οι υψηλότερες συχνότητες στις μνήμες στους Ryzen 7000 της AMD μπορεί να είναι μια δύσκολη υπόθεση και η εταιρία θέλει να βελτιώσει την κατάσταση. Ήδη από το νεότερο AGESA για τους Ryzen 7000, βλέπουμε βελτίωση στις non-binary μνήμες, όπως ονομάζονται, ενώ συναντάμε και βελτιώσεις στο κομμάτι της τροφοδοσίας.

Και ενώ οι γρήγορες μνήμες τρέχουν πιο αξιόπιστα στους 13th Gen Raptor Lake της Intel, το κόστος τέτοιων DDR5 μνημών, παραμένει υψηλό σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν τις συγκρίνουμε με τις DDR4.

Οι τιμές των DDR5 όμως γίνονται όλο και καλύτερες και ένα σχετικά καινούργιο kit 32GB μπορεί να ξεκινάει από τα 150€ στην Ελλάδα.

Με την πτώση των τιμών στις DDR5, οι CPU που βασίζονται σε αυτές γίνονται πλέον πολύ πιο ελκυστικές για τους PC builders που σκέφτονται την αναβάθμιση από τις παλιές τους DDR4 αλλά και τους system integrators που στήνουν νέα συστήματα κατά παραγγελία.

Ακόμα και τώρα όμως, οι DDR4 παραμένουν οι μνήμες με τον καλύτερο λόγο κόστος ανά gigabyte, και από πλευράς ταχύτητας, συνεχίζουν να αποτελούν μια καλή επιλογή για πολλά συστήματα, όπως και τους νεότερους 13th gen Raptor Lake οι οποίοι υποστηρίζουν τόσο DDR4 όσο και DDR5.

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα