Handheld Gaming: Η ASUS δείχνει το δρόμο με το ROG Ally

Η κυκλοφορία της φορητής κονσόλας από την ASUS αναμένεται στις 13 Ιουνίου στα $700 – και τα πρώτα reviews σχεδόν το εκθειάζουν.

Ένα από τα πιο mainstream νέα των τελευταίων ημερών είναι σίγουρα η ανακοίνωση του νεότερου ASUS ROG Ally – της πρώτης φορητής κονσόλας της ASUS και παράλληλα το βασικό αντίπαλο δέος του Steam Deck, για το οποίο όλοι μιλούν ακόμα.

Η αγορά των handheld υπάρχει για χρόνια – αλλά τα τελευταία χρόνια επικρατεί ένας πανικός με φορητές κονσόλες που ξεπηδούν σε κάθε γωνιά του διαδικτύου, ή του Kickstarter.

Το ROG Ally όμως θέλει να φέρει τα πάνω κάτω, και αυτός είναι ο βασικότερος λόγος για τον οποίο βλέπουμε να πετυχαίνει. Το τμήμα marketing της εταιρίας προωθεί αρκετά έντονα το Ally και ήδη βρέθηκε σε κάθε αρθρογραφική γωνιά, όπως και σε YouTube videos.

Τα reviews της κονσόλας έχουν ήδη ξεκινήσει να ανεβαίνουν και όλοι μιλούν για μια αρκετά καλή κονσόλα, με επιδόσεις καλύτερες από αυτές του Steam Deck σε ορισμένες όμως περιπτώσεις, ενώ το Ryzen Z1 Series SoC δείχνει αρκετά δυνατό (6 cores ή 8 cores).

Η Zen 4 αρχιτεκτονική της AMD δείχνει τη δύναμή της στο μικρό form factor της νέας κονσόλας, ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι έρχεται απροβλημάτιστο. Σύμφωνα με δοκιμές, η κονσόλα της ASUS δεν τα καταφέρνει αρκετά καλά στα χαμηλά loads (~10W), αλλά φαίνεται να κερδίζει με την ωμή του δύναμη όταν τρέχει στα 30W – αλλά σημειώνεται ότι για αυτό το mode θα πρέπει να είναι συνδεδεμένο.

Το γεγονός ότι μπορεί να τρέξει σχεδόν κάθε παιχνίδι, ακόμα και AAA, με εξαιρετική ευκολία σε ένα τόσο μικρό form factor.

Περισσότερες πληροφορίες στην landing page της ASUS.

Buy Me a Coffee at ko-fi.com

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα